50 ÜLKEDEN 50 ULUSLARARASI İMAM HATİP ÖĞRENCİSİ, KADİR GECESİ'NDE DÜNYAYA TÜRKÇE SESLENDİ  
50 ÜLKEDEN 50 ULUSLARARASI İMAM HATİP ÖĞRENCİSİ, KADİR GECESİ'NDE DÜNYAYA TÜRKÇE SESLENDİ

50 ÜLKEDEN 50 ULUSLARARASI İMAM HATİP ÖĞRENCİSİ, KADİR GECESİ'NDE DÜNYAYA TÜRKÇE SESLENDİ

94 ülkeden öğrencilerin Türk öğrenciler ile birlikte öğrenim gördüğü uluslararası Anadolu imam hatip liselerinde ramazan ayı boyunca Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda çok çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.   

Öğrenciler, "30 Gün, 30 Ana Konu, 70'i Aşkın Faaliyet" temasıyla iftar buluşmaları, fotoğraf sergisi, resim yarışması, kısa film, tiyatro çalışması, ramazan günlüğü, tarihî ve kültürel mekânlara ziyaret, sevgi evi ve huzurevi ziyaretleri, yardımlaşma ve veli ziyaretleri gibi birçok faaliyete katıldı.
 
Son olarak Uluslararası Millî İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinasyonunda uluslararası AİHL'lerdeki öğrenciler, Kadir Gecesi'nde "Dünyanın Ramazanı, Ramazanın Dünyası"  adlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte 50 ülkeden 50 uluslararası öğrencinin kendi ülkelerine ait özlü sözleri Türkçe seslendirdiği kısa film hazırlandı.
 
Kısa filmde Türkiye, Afganistan, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş,  Bulgaristan, Cezayir, Çad, Çin,  Doğu Türkistan, Endonezya, Fas, Filistin, Gana, Gine, Hindistan, Irak, İran, İspanya, Kamerun, Kanada, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Komor, Kosova, Libya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Senegal, Somali, Sudan, Suriye, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yemen'den öğrenciler yer aldı.
 
Videoya ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.