ARNAVUTLUK İLE EĞİTİM ALANINDA GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ  
ARNAVUTLUK İLE EĞİTİM ALANINDA GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ

ARNAVUTLUK İLE EĞİTİM ALANINDA GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Arnavutluk Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Evis Kushi ile çevrim içi gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. İki bakanın eş başkanlığında düzenlenen toplantıda Eğitim İşbirliği Anlaşması, Türkçenin seçmeli ders olarak Arnavutluk müfredatına dahil edilmesi, Arnavutça-Türkçe sözlük ve iki dilli kitap basımı, Arnavutluk ile özel eğitim alanında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik tecrübe paylaşımı gibi konular ele alındı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Arnavutluk Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Evis Kushi eş başkanlığında, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Maarif Vakfı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Tiran Türk Büyükelçiliği yetkilileri katıldı.  
 
Toplantıda, Eğitim İş Birliği Anlaşması, Türkçenin seçmeli ders olarak Arnavutluk müfredatına dahil edilmesi,  Arnavutça-Türkçe sözlük ve iki dilli kitap basımı, ders kitaplarından yanlış ve ön yargılı bilgilerin çıkarılması, Arnavutluk'ta FETÖ'nün faaliyetlerine karşı adımlar, Arnavutluk ile özel eğitim alanında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik tecrübe paylaşımı ve burslar ele alındı.
 
Eğitim İş Birliği Anlaşmas'ının imza safhasına getirilmesi için çalışmalar yapılacağının belirtildiği toplantıda, Türkçenin seçmeli ders olarak Arnavutluk okullarında yaygınlaştırılması için iş birliklerine devam edileceği, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce hazırlanan Türkçe ve Türk kültürü ders kitaplarının Arnavutluk tarafıyla da paylaşılabileceği ifade edildi.  
 
Ders kitaplarından yanlış ve ön yargılı bilgilerin karşılıklı olarak düzeltilmesi için çalışmalar yapılabileceği, özel eğitim alanında her türlü bilgi ve birikim paylaşımı için hazır olunduğu vurgulanan toplantıda, Türkiye Maarif Vakfı'nın Arnavutluk'taki faaliyetleri ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının Türkiye Bursları kapsamında gerçekleştirdiği hizmetlerden karşılıklı olarak memnuniyet duyulduğu kaydedildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.