"BAK POSTACI GELİYOR"  

"BAK POSTACI GELİYOR"

İzmir Karşıyaka Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu´na, öğrencilere eski haberleşme tekniklerini öğretmek amacıyla bir PTT şubesi açıldı.

Öğrencilere eski haberleşme tekniklerini öğretmek, mektup yazma alışkanlığı kazandırmak için “Bak Postacı Geliyor” projesi hayata geçirildi. Eğitim amaçlı açılan şubede postacı olarak öğrenciler görev yapıyor. 
 
PTT Karşıyaka Şubesi´nin katkılarıyla açılan okul postanesini öğrencilerin tamamı kullanabiliyor. Postanedeki mektup kabul ve postacılık hizmetleri 4/E sınıfı öğrencileri tarafından veriliyor.
 
Çocuklar, mektubun yazımından gönderilen kişiye ulaşmasına kadar her anı yaşayarak öğreniyor. Proje kapsamında eski iletişim araçlarının tanıtıldığı bir sergi de açıldı.
 
´Azalan iletişimi arttırmak istiyoruz´
Proje Sorumlusu Öğretmen Sevinç Çakır, " Tüm duyuların harekete geçirilmesi ve deneyimlenmesiyle öğrenme çok daha etkili oluyor. İnsanlar yaşayarak öğrenir ve bunları unutmaz. Kalıcı bir öğrenme ve kişiler arasında azalan iletişimin artmasına katkı sağlayacağımızı umuyorum. " diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.