Bakan Avcı, 33. İstanbul Kitap Fuarı´nı Gezdi  
Bakan Avcı, 33. İstanbul Kitap Fuarı´nı Gezdi

Bakan Avcı, 33. İstanbul Kitap Fuarı´nı Gezdi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Beylikdüzü´ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı´nı gezdi.    

Bakan Avcı, 33. İstanbul Kitap Fuarı´nı Gezdi

Millî Eğitim Bakanlığı´nın standında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Avcı, fuara gelmekten çok memnun olduğunu söyledi. Özellikle öğrenci ve öğretmenlerin fuara ve kitaba gösterdikleri ilgiden mutlu olduğunu ifade eden Bakan Avcı, fuarların ilkokuldan itibaren çocukların kitapla daha yakından tanışmak için güzel fırsatlar sunduğunu vurguladı. 


Yayınevlerinin çok cazip reyonlar oluşturduklarını anlatan Bakan Avcı, yayıncılığın niteliğinin ve niceliğinin arttığına dikkati çekti. Bakan Avcı, çocuklar ve gençler açısından yazarlarla tanışmanın önemine işaret ederek, fuarların Anadolu´da da sık yapılması gerektiğini ifade etti. 


Bakan Avcı, Millî Eğitim Bakanlığı´nın yayınlarıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Bazı kitaplar var ki, onların telif hakları Millî Eğitim Bakanlığı´nda. Dolayısıyla onların zaten sektör tarafından basılması söz konusu değil. Onun dışında yine bazı kitaplar var ve olacak ki, onlar da sektör açısından çok kârlı bulunmayabilir. Mutlaka bir şekilde okuyucu ve özellikle öğretmenlerimizle buluşturulması gereken kitaplar bunlar. Millî Eğitim Bakanlığı´nın yayıncılığını, sektöre alternatif olarak görmüyoruz. Tam tersine yayıncılık sektörünün ticari yahut da kendisi açısından cazip bulmadığı için basmaktan imtina ettiği kitapları, Millî Eğitim Bakanlığı olarak eskiden basmıştık, şimdi de onları basacağız." 


Yayıncıların sahasına girilmeyeceğine dikkati çeken Bakan Avcı, onların alanını paylaşmak gibi niyetin olmadığını ifade etti. Ders kitaplarının Bakanlıkça basıldığını söyleyen Bakan Avcı, bunların dışında yardımcı kitapların da yayınlanacağını belirtti. 


Bakan Avcı, bir gazetecinin "Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Kültür Yayınları Yönetmeliği´nin aynı zamanda sansür uygulamasına dönüşebileceği yönünde kaygılar var. Bu konuda değerlendirmeniz nedir?" şeklindeki sorusuna, "Yönetmeliğin ne anlama geldiği ve gelmediğiyle ilgili yayıncılarla görüştük ve görüşüyoruz. Dolayısıyla öyle bir sansür söz konusu olmaz." dedi. 

 

Fuarda "Eğitimde FATİH Projesi" sınıfındaki uygulama etkinliğine iştirak eden öğrencilere katılım belgelerini veren Bakan Avcı çocuklar ve aileleriyle sohbet etti. Fuardaki kitapları inceleyen Bakan Avcı, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.