Bakan Avcı, “Benim Yetim Kardeşim“ konulu yarışmanın ödül töreninde  
Bakan Avcı, “Benim Yetim Kardeşim“ konulu yarışmanın ödül töreninde

Bakan Avcı, “Benim Yetim Kardeşim“ konulu yarışmanın ödül töreninde

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Yetimler konusunda hassas davranmak insanlığımızın ve Müslümanlığımızın tabii bir gereğidir. Bu alanda inisiyatif geliştiren sivil toplum kuruluşlarımızın varlığı övünç kaynağımızdır.“ dedi.

Bakan Avcı, “Benim Yetim Kardeşim“ konulu yarışmanın ödül töreninde

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi kapsamında Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi´nde düzenlenen "Benim Yetim Kardeşim" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, İHH´ya, yüz ağartan insani faaliyetleri için teşekkür etti.

 

İmkân olsa bütün şiirleri dinlemek isterdim

Yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik eden Bakan Avcı, "İmkân olsa yazılan bütün şiirleri dinlemek isterdim. Ben bütün çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve bunu düzenleyen İHH´nın, yardımlaşma, dayanışma gibi erdemli bir faaliyet için gösterdikleri gayretleri takdir ediyor ve meydana getirdikleri eserleri övgüye değer bulduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

 

Yetimler konusunda hassas davranmak insanlığımızın, müslümanlığımızın tabii bir gereğidir

"Yetimlere, öksüzlere muhabbetle, hatta hürmetle yaklaşma biçimi bizim medeniyetimizin kurucu ilkelerinden biridir" diyen Bakan Avcı, şunları söyledi: "Kendisi de bir öksüz olan cenabı Peygamber, yetimlerin başını okşamayı bile methetmiş ve bu davranışı hepimize emretmiştir. Bu sebeple, yetimlik, öksüzlük, bizim kültür ve inanç coğrafyamızın her yerinde neredeyse bir paye haline gelmiş, onlara istisnai bir şekilde davranmak gelenek haline gelmiştir. Darul Eytam, Darüşşafaka gibi kurumlar da bu geleneğin bir gereği olarak teşekkül etmiştir. Yetimler konusunda hassas davranmak insanlığımızın ve Müslümanlığımızın tabii bir gereğidir. Bu alanda inisiyatif geliştiren sivil toplum kuruluşlarımızın varlığı övünç kaynağımızdır. İHH´nın insani yardım alanının her kategorisinde ve dünyanın her tarafında yaptığı çalışmalar medarı iftiharımızdır. Özellikle yetimlik konusuna ayrı bir başlık açmaları ve kampanya düzenlemeleri her türlü takdire şayandır."

 

Boynu bükük, kalbi kırık çocukların olduğu bir dünyada her şeyin eksik olduğunu ifade eden Avcı, "İHH´nın bu çalışmasına Millî Eğitim Bakanlığı olarak destek olmaktan duyduğum iftiharı da huzurunuzda ifade etmek istiyorum. Yetim kardeşleri için kalbi duygularını kağıtlara döken, renklerle ifade eden çocukları kutluyor, hepinizi hürmetle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri Bakan Avcı tarafından verildi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.