Bakan Avcı: Bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değil  
Bakan Avcı: Bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değil

Bakan Avcı: Bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değil

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Ensar Vakfı da bizim çok verimli iş birliği yaptığımız sivil toplum kuruluşlarımızdan biri. Herhangi bir kişinin, o kuruluşla ilişkisinin ne düzeyde olduğunu bilmediğimiz bir kişinin, işlediği suç veya suçlardan ötürü topyekun bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değildir“ dedi.

Bakan Avcı: Bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değil

Mardin Eğitim Vakfı´nın katkısıyla düzenlenen Mardin Artuklu Üniversitesi Ankara Tanıtım Etkinliği Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın katılımıyla gerçekleşti. Bakan Avcı, etkinlik sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.

 

 “Bir kişinin işlediği suçla bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değildir”

Bakan Avcı, taciz iddiaları ile ilgili şunları söyledi: "Bu olay şu anda yargıya intikal etti. Hem yargı süreci devam ediyor hem de Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz de bizi ilgilendiren boyutlarıyla ilgileniyoruz. Çok üzücü bir olay, çok utanç verici bir olay, dolayısıyla zaten konu yargıya intikal edilmiş, benim bu konularda daha fazla söyleyecek sözüm de yok. Soruşturmalarımız devam ediyor, bakanlık olarak ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıyoruz. Onun dışında Millî Eğitim Bakanlığı pek çok sivil toplum kuruluşuyla imzaladığı protokollerle iş birliği yapıyor, yapacak. Ensar Vakfı da bizim çok verimli iş birliği yaptığımız sivil toplum kuruluşlarımızdan biri. Herhangi bir kişinin, o kuruluşla ilişkisinin ne düzeyde olduğunu bilmediğimiz bir kişinin, işlediği suç veya suçlardan ötürü topyekun bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değildir."

 

"YGS sonuçları bir şehir efsanesini yalanlayacak nitelikte"

YGS başarı oranlarının 2015 yılı başarı oranından daha yüksek olması ve kız öğrencilerin daha başarılı olmasına ilişkin basın mensuplarının soruları üzerine Bakan Avcı, sonuçlardan çok memnun olduğunu vurguladı. Bakan Avcı, öğrencilerin başarılarını yükseltmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Özellikle kız öğrencilerin başarı oranlarındaki yükselişten mutluluk duydum. Matematikte, Türkçede, diğer alanlardaki yükselişlerin bir şehir efsanesini de yalanlayan bir nitelikte olması ayrıca benim için önemli. Çünkü dershanelerin dönüştürülmesi sürecinden sonra bunlarla ilgili sıkıntı doğabileceğine yönelik spekülasyonlar yapılıyordu, işte gördük dershanelerin dönüşüm sürecinden sonra da üniversite giriş sınavlarında çok anlamlı yükselişler gözlüyoruz. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum " diye konuştu.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.