Bakan Avcı: "En İyi, En Hayırlı Yatırım, İnsana Yapılan Yatırımdır"  
Bakan Avcı:

Bakan Avcı: "En İyi, En Hayırlı Yatırım, İnsana Yapılan Yatırımdır"

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören arasında, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim´in katılımları ile gerçekleştirilen törende, Riva´daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri´nin yanına yapılacak Meral-Celal Aras Spor Lisesi´yle ilgili protokol imzalandı.

Bakan Avcı:

Katılımcılara hitap eden Bakan Avcı, "Bugün, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz adına yapılacak hayırlı bir başlangıç vesilesi ile bir araya geldik. İstanbul ilimize Aras Akaryakıt Satış ve Dağıtım Pazarlama AŞ tarafından Sayın Meral Aras hanımefendi ile merhum Celal Aras beyefendi adına yaptırılacak olan Spor Lisesi´nde TFF ile yürütülecek ortak çalışmalara ilişkin, işbirliği protokolü imza töreninde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

 

Dün olduğu gibi bugün de yarınların Türkiyesini inşa edecek gençlerin yetiştirilmesi, Türkiye´nin çağdaş uygarlığın önemli ve vazgeçilmez bir üyesi olmasının çok yönlü, nitelikli bir eğitimle mümkün olacağını kaydeden Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Hükümet olarak da bunun bilinciyle eğitimi en öncelikli alan olarak görüyor, bunun gereklerini yerine getirme adına bütçede en büyük payı eğitime ayırıyoruz. En iyi, en hayırlı yatırım, insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırım ise ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Bunun için de eğitim diyoruz, spor diyoruz ve sanat diyoruz. Yine bu amaçlarla TFF ile bugün önemli bir işbirliğine imza atacağız. Bu okula alınacak öğrencilerin, mevzuat doğrultusunda TFF yetkilileriyle birlikte belirlenecek olması da ayrı bir önem taşıyor. İnşallah örnek bir proje olacak. Bu uygulamayı, başarılı bir şekilde hayata geçirdiğimiz takdirde, branşlaşmayı mümkün kılacak şekilde ülkemiz genelinde yaygınlaştırılmasını sağlayacağız." 

 

Geleneksel olan ve bilgi yüklemeye yönelik eğitim anlayışını terk ettiklerini anlatan Bakan Avcı, "Okul ve türünün özelliğine göre öğrenciyi merkeze alan anlayışla, eğitimi bugünün taleplerine duyarlı hale getirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın, ilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda eğitim alabilmeleri için imkânlar sağlamak istiyoruz. Program ve materyal sağlama çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu. 

 

Törenin sonunda, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından okulun yapımını üstlenen Aras Ailesi adına Evrim Aras´a teşekkür plaketi verildi, ardından Bakan Avcı ve Demirören hazırlanan protokolü imzaladı.

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.