Bakan Avcı, Gambiyalı mevkidaşı Senghore ile bir araya geldi  
Bakan Avcı, Gambiyalı mevkidaşı Senghore ile bir araya geldi

Bakan Avcı, Gambiyalı mevkidaşı Senghore ile bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gambiya Yüksek Öğrenim, Araştırma, Bilim ve Teknoloji Bakanı Aboubacar Senghore ile bir araya geldi. 

Bakan Avcı, Gambiyalı mevkidaşı Senghore ile bir araya geldi

Bakanlık makamında gerçekleşen görüşmede, Türkiye’nin özellikle son 15 yılda Afrika’ya özel ilgi gösterdiğini hatırlatan Bakan Avcı, bu çerçevede Gambiya’ya çok özel önem verdiklerini kaydetti.  Bakan Avcı, bu kapsamda Türkiye’nin Gambiya’da büyükelçilik açtığını ifade ederek, “İlişkilerimizin odak noktasını eğitim teşkil ediyor. Önümüzdeki dönemde özellikle yükseköğretim alanındaki talepler doğrultusunda güzel çalışmalar yapacağımızı ümit ediyorum” dedi. 

 

Gambiya´da açılması planlanan okulun yükseköğretim kurumu olması yönündeki taleplerin kendisine ulaştığını belirten Bakan Avcı, konuyu YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile görüşeceğini ifade etti.

 

Bugün itibarıyla Türkiye’de 80 Gambiyalı öğrencinin eğitim gördüğü bilgisini veren Bakan Avcı, şunları söyledi. “İnşallah bu sayıyı yakında artıracağız. Ayrıca bizim FATİH Projesi’nden Gambiyalı öğrencilerin de yararlanması için görüşmelerimiz olacak.  Karşılıklı tecrübelerimizi paylaşacağız.”

 

Bakan Avcı, Gambiya’daki cemaat okullarının Maarif Vakfı tarafından devralınacağını belirterek, önümüzdeki sene TİKA’nın desteğiyle Gambiya’da açılacak okulun yanı sıra beceri eğitim merkezini de açacaklarını söyledi. Bakan Avcı, Gambiya’da Yunus Emre Enstitüsü vasıtasıyla Türkçe eğitim merkezi açılacağını da sözlerine ekledi. 

 

Gambiya Yüksek Öğrenim, Araştırma, Bilim ve Teknoloji Bakanı Aboubacar Senghore ise, Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin özellikle eğitim konusunda Gambiya’ya yaptığı katkıdan ötürü teşekkür etti. Gambiya hükümetinin yükseköğretim ve mesleki teknik eğitim gibi konulara öncelik verdiğini ve ziyaretlerinin amacının da bu konuda Türkiye’nin desteğini istemek olduğunu ifade eden Senghore, Gambiyalı öğrencilerin Türkçe öğrenmek için çok istekli olduğunu, Türkçe öğreten bir okulun açılmasından memnuniyet duyacaklarını vurguladı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.