Bakan Avcı ile Sare Davutoğlu MEBİM 147´yi ziyaret etti  
Bakan Avcı ile Sare Davutoğlu MEBİM 147´yi ziyaret etti

Bakan Avcı ile Sare Davutoğlu MEBİM 147´yi ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Van depreminin ardından Erciş’te kurulan Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezini (MEBİM 147) ziyaret etti. Davutoğlu, merkeze gelen bir çağrıya cevap verdi.

Bakan Avcı ile Sare Davutoğlu MEBİM 147´yi ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun eşi  Sare Davutoğlu, 23 Ekim 2011´de Van’da yaşanan depremin ardından en fazla hasarın yaşandığı Erciş´te, depremzedelere destek olmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığınca 2012 yılında açılan "Alo 147"yi (MEBİM) ziyaret etti.

Merkezdeki hizmetlerle ilgili yetkililerden bilgi alan Sare Davutoğlu, daha sonra bilgisayar başına geçerek, gelen bir çağrıya cevap verdi.

Davutoğlu, çağrı merkezini arayan kadın öğretmenin telefonuna, "Eğitim İletişim Merkezi, ben Sare buyurun" şeklinde cevap verdi. Öğretmenin, "Daha önce Sağlık Bakanlığında hemşire olarak görev yapıyordum ve adaylığım kalkmıştı. Şimdi ise öğretmen oldum. Bu durumda tekrar adaylık sürecine tabi olacak mıyım?" diye sorması üzerine Davutoğlu, şu yanıtı verdi:

"Öncelikle hemşire olduğunuz için çok memnun oldum, gerçekten hemşire sayımızı artırmamız gerekiyor. Ben Sare Davutoğlu, Başbakanımızın eşiyim. Erciş´te bir ziyaret için bulunuyorum, bu arada da Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezimizi de Millî Eğitim Bakanımız ile ziyaret ettik. Sorunuzu arkadaşlara aktaracağım. Bilgileriniz de burada var, sorunuzun tüm cevabıyla size dönsünler. Ben size başarılar, kolaylıklar diliyorum, öğrencilerinize de selamlarımızı iletin. Millî Eğitim Bakanımızın size başarı dilekleri ve selamları var."

Öğretmenle konuşmasının ardından, Bakan Avcı’yla birlikte çağrı merkezi çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Sare Davutoğlu, görme engelli bir vatandaş temsilcisiyle de sohbet etti.

 

Öğretmen Atamaları Ağustos´ta 

İletişim merkezi personelinin, "Bu yıl Nisan, Mayıs aylarında öğretmen ataması yapılıp yapılmayacağı" konusunda çok fazla çağrı aldıklarını belirtmeleri üzerine Millî Eğitim Bakanı Avcı, 2015 yılı Nisan, Mayıs aylarında herhangi bir atamanın yapılmayacağını belirterek, atamaların Ağustos ayında yapılacağını söyledi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.