Bakan Avcı, Kızıltepe Aile Destek Merkezi´ni Ziyaret Etti  
Bakan Avcı, Kızıltepe Aile Destek Merkezi´ni Ziyaret Etti

Bakan Avcı, Kızıltepe Aile Destek Merkezi´ni Ziyaret Etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı: “Kütüphanelerimize yapılan saldırılar var. Oralara daha çok kitap göndereceğiz. Bunun için bakanlık olarak kampanya başlattık. Burası kısa sürede eskisinden daha güzel olacak. Hem kendilerine hem de ailelerine ek gelir sağlayacaklar.”

Bakan Avcı, Kızıltepe Aile Destek Merkezi´ni Ziyaret Etti

Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde incelemelerde bulunan Bakan Avcı, daha sonra izinsiz gösterilerde ateşe verilen Kızıltepe Aile Destek Merkezi´ne geçerek, merkez ile ilgili bilgi aldı.

 

Bakan Avcı, burada yaptığı açıklamada, merkezi yakan çocukların, anne, teyze, hala ve diğer yakınlarının eğitim gördüğü yeri ateşe verdiğini ifade ederek, 150 bin liralık hasarın olduğu merkezin en kısa sürede eskisinden daha iyi hale getirileceğini söyledi.

 

"Bu eylemler halk düşmanlığıdır"

 

´´Merkezin yakılmasını mahalledeki kadınlar ve halk engellemeye çalışmış. Onlar da taşlandığı için yeteri kadar müdahale edememişler. Onlara çok teşekkür ediyoruz´´ diyen Bakan Avcı, şöyle konuştu:

 

´´Bu eylemler halk düşmanlığıdır. Burada eylemleri gerçekleştirenlerin anneleri, kız kardeşleri, teyzeleri, halaları eğitim görüyor. Halk olaylara katılmadı. Dışarıdan gelenler var. Buralarda herkes birbirini tanıdığı için başka yerlerden taşınma var. Çok şükür can kaybı olmadı. Kütüphanelerimize yapılan saldırılar var. Oralara daha çok kitap göndereceğiz. Bunun için bakanlık olarak kampanya başlattık. Burası kısa sürede eskisinden daha güzel olacak. Hem kendilerine hem de ailelerine ek gelir sağlayacaklar.´´

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.