Bakan Avcı, TİKA tarafından yenilenen Bakü Türk Anadolu Lisesi´nin Açılışını Yaptı  
Bakan Avcı, TİKA tarafından yenilenen Bakü Türk Anadolu Lisesi´nin Açılışını Yaptı

Bakan Avcı, TİKA tarafından yenilenen Bakü Türk Anadolu Lisesi´nin Açılışını Yaptı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından yenilenen Bakü Türk Anadolu Lisesinin açılışını yaptı.

Bakan Avcı, TİKA tarafından yenilenen Bakü Türk Anadolu Lisesi´nin Açılışını Yaptı

Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi (Türk Keneşi) Eğitim Bakanları 3. Toplantısı´na katılmak için Bakü´de bulunan Bakan Avcı, Türk Anadolu Lisesi´ni ziyaret etti.

TİKA Bakü Koordinatörlüğü tarafından yenilenen lisenin açılışını yapan Bakan Avcı´ya öğrenciler sevgi gösterisinde bulundu, alkışlarla karşıladı.

Bakan Avcı, Azerbaycanlı şair Ahmet Cevat konulu, TİKA´nın düzenlediği kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. 

Yarışmaya katılan ve ödül kazanan tüm öğrencileri kutlayan Bakan Avcı, Ahmet Cevat gibi bir şairle ilgili yarışmada yer almanın duygulandırıcı olduğunu ifade etti. 

Şair Mehmet Akif Ersoy´la ilgili bir "inşa" yarışması düzenleneceğini ifade eden Bakan Avcı, Azerbaycan´da "kompozisyon" yerine "inşa" kelimesinin kullanılmasından son derece memnun kaldığını belirtti. 

Ahmet Cevat´ın, "Zulme karşı isyankarım, ezilsem de susmaram", Mehmet Akif´in "Yumuşak başlı isem kim demiş uysal koyunum" dizelerini hatırlatan Bakan Avcı, "Bu ifadeleri kullanan şairler, tabii ki bir milletin iki şairidir" dedi.

Okulda yapılan yenilenme çalışmaları nedeniyle TİKA´ya teşekkür eden Bakan Avcı, sınıflardaki etkileşim tahtalarının Milli Eğitim Bakanlığı´nın yaptırdığı 2. nesil tahtalar olduğunu ve ilk defa Bakü Anadolu Lisesi´nde kullanıldığını söyledi.

 

Ülkelerimiz arasında işbirliğinin kökleşmesine katkı sağlayacaksınız

Bakan Avcı daha sonra Türk Keneşi Eğitim Bakanları Toplantısı´na katılan diğer ülkelerin yetkilileriyle Azerbaycan Diplomatik Akademisi Üniversitesini (ADA) ziyaret etti.

Bakan Avcı burada hem ADA´da eğitim gören öğrencilerle hem de üstün zekalı öğrencilerin oluşturduğu "SABAH" grubu üyeleriyle sohbet etti.

Bakan Avcı, şunları söyledi:

"İnsanın 40-50 yaş daha genç olası ve burada okuyası geliyor. Bu kadar güzel bir kampüste öğrenci olmanın ne kadar zevkli olduğunu sizlerin yüzüne baktığımda anlıyorum. Bu üniversitenin uluslararası havasının hepimiz için kazanç olacağını düşünüyorum. Şimdilik 80 olan yabancı öğrenci sayısının zaman içerisinde artacağını tahmin ediyorum. İnşallah Türkiye´den gelen öğrencilerin de sayısı artar. Sizler, ülkelerimiz arasında çok daha iyi bir işbirliğinin yaygınlaşmasına ve kökleşmesine katkı sağlayacaksınız. Buraya YÖK başkanıyla birlikte geldik. Onların da bizimle birlikte olması Türk eğitim kurumlarıyla ADA arasında ilişkilerin gelişmesi açısından zemin oluşturacaktır."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.