Bakan Avcı, TRT Haber´de Özel Röportaj Programına Katıldı  
Bakan Avcı, TRT Haber´de Özel Röportaj Programına Katıldı

Bakan Avcı, TRT Haber´de Özel Röportaj Programına Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TRT Haber’de yayınlanan Özel Röportaj programında Nasuhi Güngör’ün sorularını yanıtladı.

Bakan Avcı, TRT Haber´de Özel Röportaj Programına Katıldı

NASUHİ GÜNGÖR: TRT Haber ekranlarından merhaba efendim, özel bir yayınla karşınızdayız. Özel bir yayın diyorum, ama hayatın her alanında, hayatın her alanına dokunan, hepimize bir şekilde dokunan, hepimize bir şekilde ilgisi olan bir konuyu o konunun birinci dereceden muhatabıyla, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’yla konuşacağız.

Efendim, hoş geldiniz.

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI: Hoş bulduk.

 

NASUHİ GÜNGÖR: Şimdi bu yayının benim için özel bir anlamı var, o yüzden izniniz olursa size yayın boyunca Hocam diye hitap edeceğim.

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI: Çok memnun olurum.

 

NASUHİ GÜNGÖR: Ama benim gazetecilikte 1986 yılında başladığım serüvenimde ilk üstadım, ilk Hocam da sizdeniz bakalım geçer not alabilecek miyim?

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI: Estağfurullah.

 

NASUHİ GÜNGÖR: O vesileyle ben de biraz heyecanlıyım bağışlarsanız mutlu olurum efendim. Hemen bugün milyonlarca insanımızı doğrudan ilgilendiren merkezi ortak sınavlar kısa adıyla TEOG. Çok sayıda öğrencimiz ter döktü, yarında devam edecekler. İsterseniz tavsiyelerle başlayalım, sonra sınavlarla ilgili bazı sorularım olacak.

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI: Evet, çok teşekkür ederim. Şimdi öncelikle bu sınavların daha önce yapılan seviye belirleme sınavının yerine ikame edilen, yeni bir sınav olmadığını, çok özel bir sınav olmadığını söylemekle başlayalım. Bu sınavlar aslında hepimizin ortaokul hayatımızda, lise hayatımızda girdiğimiz yazılı sınavlar biliyorsunuz. İşte o sınavlardan bazılarını biz merkezi yapıyoruz, yoksa SBS gibi, seviye belirleme sınavı gibi yılsonunda tek bir sınavda pek çok dersten, tek bir oturumda ve telafisi olmayan bir sınav yapmıyoruz. Bu sınavlar normal yazılı sınavlardır çocuklarımız bu sınavlarda kendi sınıflarında, kendi sıralarında normal yazılılarına giriyorlar. Diğer yazılı sınavlardan farkı, sorularını biz merkezden gönderiyoruz, cevapları da merkezde değerlendiriyoruz. Yani o yüzden ben özellikle velilerimizin ve medyamızın sanki çok istisnai bir sınav yapılıyormuş gibi, çocuklarımızı da strese sokan, gerilime sokan, aileleri de strese sokan bir yaklaşım sergilemesini doğru bulmuyorum. Bunlar normal hayatın akışı içerisinde, okul düzeni içerisinde yapılan, telafisi de olan sınavlarımız. Nitekim, bugün yapılan sınavlarda da işte Antalya Akseki’de kar yağışı sebebiyle, Karaman’da birkaç ilçelerimizde, bazı ilçelerimizde yapılamadı, çocuklar okula gidemediler, dolayısıyla telafi sınavına girecekler yani bunlar normal yazılı sınavlar. 

 

Haberin tamamı için tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.