Bakan Avcı´dan 24 Nisan açıklaması  
Bakan Avcı´dan 24 Nisan açıklaması

Bakan Avcı´dan 24 Nisan açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Yönetmelik değişikliğinden sonra 23 Nisan tatil, 24 Nisan tatil değil.“ dedi.

Bakan Avcı´dan 24 Nisan açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti milletvekili adayları tanıtım toplantısına katılmak için geldiği Eskişehir’de gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Avcı, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın ertesi günü tatil olacak mı?" sorusunu, "Yönetmelik değişikliğinden sonra 23 Nisan tatil, 24 Nisan tatil değil. Öğrenciler, illa ´tatil´ diyorsa Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavları vesilesiyle arkasından cumartesi ve pazar geldiği için zaten 5 gün var. Pek çok ilimizde kar engeli ve hava muhalefeti yüzünden zaman zaman okullarımızı tatil etmek zorunda kaldık. Onu da telafi etmemiz lazım" diye yanıtladı.

Bakan Avcı, Eskişehir´de yapımına devam edilen statla ilgili gelişmelere de değindi.

Eskişehirspor´un gelecek sezon maçlarını 33 bin kişilik, uluslararası standarttaki yeni statta yapacağını anlatan Bakan Avcı, "Eski stadımızın yerinde de daha önce açıkladığımız gibi şehir parkı yapılacak. ´Park kelimesini neden kullanmıyorsunuz?´ diyorlar. Literatürümüzde ´millet bahçesi´ diye Cumhuriyet´in ilk yıllarında hatta Cumhuriyet´ten önce de kullanılan çok güzel bir tabir var. Onun için ´millet bahçesi´ tabirini kullandım. Orası Eskişehir halkının istifade edeceği büyük, güzel bir park olacak" şeklinde konuştu.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.