BAKAN ÖZER, BİTLİS İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI  
BAKAN ÖZER, BİTLİS İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN ÖZER, BİTLİS İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bitlis Valiliğini ziyaret ederek il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere Bitlis'i ziyaret etti. Vali Oktay Çağatay'ı ziyaret ederek Şeref Defteri'ni imzalayan Özer, daha sonra il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Özer, il eğitim değerlendirme toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu. 
 
Bitlis'teki eğitimin çok daha iyi noktalara taşınması için kapsamlı bir toplantı yaptıklarını belirten Bakan Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak Bitlis'te bizim 2022 yılında yatırım programında 22 milyonluk yatırımımız var. Bugünkü değerlendirmeyle bu 22 milyona ilave olarak 514 milyonluk yatırımı Bitlis'e kazandırdık. Dolayısıyla toplam yatırım miktarımız 536 milyona çıkmış oldu. Yani Bitlis'teki eğitim yatırımını 27 kat arttırmış olduk." dedi.
 
Yatırımların, güçlendirmeden, büyük onaranlara, anaokullarından ilkokullara kadar, tüm eğitim kademelerini kapsadığını ifade eden Bakan Özer, "Bitlis, güçlendirme çalışmalarında en başarılı olan illerimizden bir tanesi. Mevcut yatırımlardaki tüm güçlendirmeleri başarılı bir şekilde tamamladı. Biz ilave olarak 2022 yılında 50 milyonluk ilave bütçe vererek 2022 yılında şu anda tahkiki yapılan tüm okulların güçlendirilmesiyle ilgili bütçeyi de yarın itibarıyla Bitlis'e aktarmış olacağız." diye konuştu.
 
Milli Eğitim Bakanlığı olarak öncelik verdikleri alanlardan bir tanesinin okul öncesi eğitim olduğunu vurgulayan Özer, konuşmasına şöyle devam etti: 
 
"Okul öncesinde okullaşma oranlarını OECD ortalamasına çıkartmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi 3 bin yeni anaokulu yapacağız. Her gittiğimiz ilde hem merkezde hem ilçelerdeki mevcut anaokulu sayılarını mümkün olduğu kadar erişilebilirliği dikkate alarak arttırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Bitlis'imize 12 yeni bağımsız anaokulu yapacağız. Yaklaşık 90 milyonluk bir yatırım yapacağız... Anaokullarının 3'ünü merkeze yapacağız; 2'sini Adilcevaz, birini Ahlat, birini Güroymak, birini Hizan, 4'ünü de Tatvan ilçemize yapacağız. Bu yatırımlar kapsamında Bitlis merkeze 32 derslikli bir ilkokul yapacağız. Konaç Köyü'ne 4 derslikli bir ilkokul yapacağız. Yukarı Karabayır Köyü'ne 1 ilkokul ve 1 de anaokulu yapacağız. Buna ilave olarak 1 anaokulu da merkeze yapacağız. Yine Tatvan ilçemize 24 derslikli bir ilkokul, ortaokul yapacağız. Yine Kültür Mahallesi'ne 24 derslikli bir ilkokul ve ortaokul yapacağız. Ahlat ilçemize 20 derslikli bir okul, 4 derslikli 1 anaokulu kazandırmış olacağız. Adilcevaz'a 16 derslikli bir ortaokul, Hizan'a birinci ve ikinci kademeyi içerecek şekilde 16 derslikli özel eğitim uygulama okulu, Mutki'ye 2 ilkokul... Bunlar güçlendirme ve anaokullarına ilave olarak merkez ilçelerde yapacağımız ilkokullar."
 
2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları için tüm okullara ciddi kaynaklar aktardıklarını hatırlatan Bakan Özer, "Bu kapsamda özellikle okullarımızın büyük onarımlarını tamamlamak, ihtiyaç duyulan çatı onarımından ıslak zeminleri ve tuvaletlerine kadar hızlı bir şekilde tüm okullarımızı bakımdan geçirmek için 70 milyonluk bir büyük onarım bütçesini de Bitlis ilimize ayırmış olduk." ifadelerini kullandı.
 
Özer, tüm eğitim yatırımlarının Bitlis'e hayırlı olmasını diledi.
 
Bakan Özer, programı kapsamında daha sonra Bitlis Belediye Başkanlığını ziyaret ederek eğitime verdiği destekten dolayı Başkan Nesrullah Tanğlay'a teşekkür etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.