BAKAN ÖZER, MEV GÖKKUŞAĞI ÖZEL EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİ ZİYARET ETTİ  
BAKAN ÖZER, MEV GÖKKUŞAĞI ÖZEL EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİ ZİYARET ETTİ

BAKAN ÖZER, MEV GÖKKUŞAĞI ÖZEL EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİ ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, olağan gelişim gösteren öğrencilerle Serebral Palsili öğrencilerin birlikte kaynaştırma / bütünleştirme yoluyla eğitim aldığı Millî Eğitim Vakfı (MEV) Gökkuşağı Özel Eğitim Anaokulu / İlkokulu / Ortaokulunu ziyaret etti.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakan Yardımcılığı döneminde Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Millî Eğitim Vakfı (MEV) Gökkuşağı Özel Eğitim İlkokulunu ziyareti sırasında özel eğitim öğrencisi Asya Aurora Akdeniz'in Özer'e sarıldığı anın fotoğrafı dikkat çekmişti. 
 
Fotoğrafı Bakan yardımcılığı döneminden bu yana odasına asan ve bunu ilham kaynağı olarak gören Bakan Özer, daha önceki ziyaretlerinde Asya'nın kendisine sarılarak "Bizi unutmayın, bir daha gelin." demesi üzerine okula yeniden bir ziyaret gerçekleştirdi. 
Bakan Özer, ziyaretinde Millî Eğitim Bakanlığı olarak yıllardan beri özel eğitim ihtiyacı olmayan öğrencilere kaliteli eğitim vermek için gayret gösterdikleri gibi özel eğitim ihtiyacı olan tüm çocuklara gerek kaynaştırma-bütünleştirme gerek evde eğitim gerekse özel eğitim okullarında eğitim vererek eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde her türlü eğitimi vermeye devam ettiklerini kaydetti.  
 
Bakan Özer, şunları söyledi: "Kaynaştırma/bütünleştirmede veya özel eğitim sınıflarında, özel eğitim anaokulunda, özel eğitim uygulama okullarında, özel eğitim meslek okulunda, hastanede veya evde eğitim alan yaklaşık 453 bin 29 öğrencimiz var. Bu çocuklarımızın yaşam becerilerini arttırmak ve kaliteli eğitim almaları için her türlü desteği, taşımalı eğitim de dâhil olmak üzere, ücretsiz öğle yemekleri de dahil olmak üzere her türlü desteği veriyoruz."  
 
Bakan Özer, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce bu öğrencilerin ihtiyaç duyduğu öğretim materyallerinin tamamını ürettiğini anımsatarak "Bu kapsamda Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde 500 binin üzerinde üretim materyali bir yıl içinde tüm okullarımıza ulaştırıldı. Şimdi bunu bir adım daha ileriye taşıyarak yaşam becerileriyle ilgili, yaşam alanlarıyla ilgili müzik alanı, tarım alanı veya günlük yaşam becerileriyle ilgili farklı alanlar oluşturup bu alanlara yönelik olarak da laboratuvar imkânlarını geliştirmeyle ilgili Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz büyük bir çaba sarf ediyor." diye konuştu. 
 
"Gerek hükûmet gerekse Bakanlık olarak en önemli önceliğimiz, bir çocuğumuz da olsa, eğitimin dışında kalmaması..." diyen Bakan Özer şöyle devam etti: "Eğer okula gelemiyorsa bulunduğu her lokasyonda eğitimin kendisine ulaştırılabilmesi... Bu kapsamda yaklaşık yirmi yıldan beri eğitimde fırsat eşitliğini arttırmak, birinci öncelik olarak eğitime erişimi arttırmak... İkinci öncelik olarak da herkesin kaliteli eğitime erişimini sağlamakla ilgili çok sayıda sosyal politika yürürlükte... Bununla ilgili çok önemli bütçeler de kullanılıyor. Taşımalı eğitim için yılda yaklaşık 7 milyarlık bir bütçe... Aynı zamanda burslarla ilgili, yardımcı kaynaklarla ilgili, ders kitaplarının ücretsiz dağıtılmasıyla ilgili ve bunu yapmaktan da büyük bir keyif alıyoruz çünkü Asyalarımızın bugün beni bu okula davet eden Asya kızımızın gerçekten sağlıklı ortamlarda vakitlerini geçirmeye, eğitim almaya ve hayattaki dayanıklılıklarını arttırmaya ihtiyacımız var. Onun için tüm çalışma arkadaşlarımızla böylesine ortamlarda bulunup bu ortamların niteliğini arttırmayla ilgili çalışmaktan yorulmadan mutluluk duyuyor ve Asya'ya tüm sınıf arkadaşlarına da başarılar diliyoruz."
 
Ziyarette Bakan Özer'e, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlü Kemal Varın Numanoğlu da eşlik etti.
 
Bakan Özer, MEV Gökkuşağı Özel Eğitim Okulu ziyaretinin ardından Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.
 
Ziyarette Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener de yer aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.