BAKAN SELÇUK, KATAR´DA MEVKİDAŞI EL-HAMMADİ İLE GÖRÜŞTÜ  
BAKAN SELÇUK, KATAR´DA MEVKİDAŞI EL-HAMMADİ İLE GÖRÜŞTÜ

BAKAN SELÇUK, KATAR´DA MEVKİDAŞI EL-HAMMADİ İLE GÖRÜŞTÜ

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Katarlı mevkidaşı Muhammed el-Hammadi ile iki ülke arasındaki işbirliği alanlarının değerlendirildiği bir görüşme gerçekleştirdi.


Katar´ın başkenti Doha´da düzenlenen 12. Eğitimde Mükemmellik Ödül Töreni´ne katılan Millî Eğitim Bakanı Selçuk, Katarlı mevkidaşı Hammadi ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye´de Katar okulu açılması (Katar Bilim Koleji), Arapça öğretmenlerinin dil yeterliliklerinin artırılması, Türkiye´de bu alanda eğitim verecek bir merkezin kurulması gibi konular ele alındı. Bakan Selçuk, görüşmede iki ülke arasındaki güçlü ilişkiyi zinde tutmak için eğitimcilere büyük görevler düştüğünü kaydederek "Bir ülkenin en önemli zenginlik kaynaklarından yetişmiş insan gücü potansiyelini yarınlara hazırlayacak olan öğretmenlerdir. Dolayısıyla, eğitimcilerimizin eğitimi konusunda tecrübe paylaşımında bulunabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Katar´ın Türkiye´de açmak istediği okul hakkında çalışmaların devam ettiğini belirten Selçuk, farklı eğitim konularında iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti. Eğitim uzmanlarından oluşan ortak çalışma komitesi kurularak iş birliği çalışmalarının başlaması gerektiğini anlatan Selçuk, Katar Eğitim Bakanlığının Katar´daki Türk okuluna verdiği destek için teşekkür etti.

Katar Eğitim ve Yüksek Eğitim Bakanı Muhammed el-Hammadi de Türkiye´nin özellikle mesleki, teknik ve özel eğitim alanlarındaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti. Türkiye´de Arapça öğretimine destek olmak istediklerini de anlatan Hammadi, bu amaçla Türkiye´de bir merkez kurmak istediklerini kaydetti. Hammadi, iki ülke arasında karşılıklı öğretmen ve uzmanların ziyaretleri ile müfredat ve eğitim yöntemleri açısından bilgi paylaşımı yapılabileceğini ifade etti. Ülkesinin tüm imkanlarını eğitimin güçlendirilmesi için kullandığına işaret eden Hammadi, Eğitimde Mükemmelliyet Ödülleri´nin de bu amaçla verildiğini söyledi. Bakan Selçuk, temasları kapsamında Katar Bilim ve Teknoloji Okulunu da ziyaret etti.

Doha´daki Türk okuluna ziyaret
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Katar programı kapsamında başkent Doha´daki Türk okulunu da ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla inşa edilen ve 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açılışı yapılan Doha Büyükelçiliği Türk Okulu´nu ziyaret eden Bakan Selçuk´a Katarlı mevkidaşı Muhammed el-Hammadi eşlik etti. Ziyaret kapsamında öğretmen ve öğrencilerle görüşen Selçuk, okul hakkında bilgi aldı. Bakan Selçuk ayrıca başkent Doha´da yaklaşık 1 milyon 200 bin kitabın bulunduğu Katar Ulusal Kütüphanesi´ni ve özel bakıma muhtaç öğrencilerin eğitim gördüğü Hidaye Okulu´nu ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.