BAKAN SELÇUK, ÖĞRENCİLERLE GAZİ MECLİS'TEKİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANITI'NA KARANFİL BIRAKTI  
BAKAN SELÇUK, ÖĞRENCİLERLE GAZİ MECLİS'TEKİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANITI'NA KARANFİL BIRAKTI

BAKAN SELÇUK, ÖĞRENCİLERLE GAZİ MECLİS'TEKİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANITI'NA KARANFİL BIRAKTI

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, beraberindeki öğrencilerle darbe girişiminde bombalanan alanları ziyaret etti, 15 Temmuz Şehitleri Anıtı'na karanfil bıraktı. Selçuk, "15 Temmuz gecesinde Meclisimizin geçirdiği bu elim hadiseyi çok büyük inanç ve kararlılık içerisinde yenebilen bir anlayışla 15 Temmuzların unutulmasını, unutturulmasını engellemeye gayret ediyoruz." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk olarak öğrencilerle TBMM Genel Kurul Salonu'nu gezerek ardından FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Meclis'e atılan bomlalar nedeniyle zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Selçuk ve öğrenciler, buradan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na geçti.
 
Bakan Selçuk, buradaki konuşmasında, 15 Temmuz 2016'da Türk milletinin tüm evlatlarının birlikte verdiği mücadeleyle kazanılan demokrasi zaferinin 5. yıl dönümünü buruk bir şekilde ama gururla idrak ettiklerini söyledi. 15 Temmuz Millî Birlik Günü'nü anarken milletin tüm fertlerinin birlikte iş birliği ve dayanışma içerisinde bu hadiselerin önüne geçmesinin öneminin bir kez daha kavrandığını ifade eden Selçuk, şöyle konuştu: "15 Temmuz gecesinde Meclisimizin geçirdiği bu elim hadiseyi çok büyük inanç ve kararlılık içerisinde yenebilen bir anlayışla 15 Temmuzların unutulmasını, unutturulmasını engellemeye gayret ediyoruz. Cemil Meriç, 'Karanlıkları devirmek ve aydınlık bir çağın kapılarını açmak için en mükemmel silah bilimdir, kalemdir.' diyor. Kalemle kazanılamayacak bir savaş yoktur. Sizler donanımınızla, eğitiminizle, bilim yolculuğunuzla en büyük güce sahip olacak; bu ülkenin geleceğini aydınlatacaksınız. O yüzden de eğitime, bilime sahip çıkan bir anlayışla yolculuğunuzu daha da güçlenerek sürdürmek bizim vazifemiz. Biz elbette sizlere güveniyoruz, inanıyoruz, sizleri seviyoruz ve sizlerin daha iyi yetişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."
 
Selçuk, 15 Temmuz gecesi sokaklarda bulunanlara teşekkür ederek gazilere sağlıklı bir ömür, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi.
 
"Bu millete zincir vurmayı deneyenler karşılarında sizleri bulacak"
TBMM İdare Amiri Alpay Özalan da 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün sinsi saldırı planının Allah'ın yardımı, milletin direnişi ve cesareti sayesinde geri püskürtüldüğünü vurguladı. Özalan, 15 Temmuz gecesi verilen destansı mücadelenin en ön safında gençlerin bulunduğuna işaret ederek şunları kaydetti: "Biz sizlerle 15 Temmuz'da bir kez daha gururlandık. 15 Temmuz gecesi gençlerimizin bu irade ve cesareti bize bu milletin ve memleketin gençlerimizle ilelebet var olacağını bir kez daha göstermiştir. Çanakkale'yi geçilmez kılan millî ruh, 15 Temmuz gecesi bir kez daha kendini gösterdi ve bu ruh o gece dimdik ayaktaydı. Kendi milletine namluları çeviren hainleri bir kez daha hüsrana uğrattı. Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, millî iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak isteyenler, bu millete zincir vurmayı deneyenler karşılarında geleceğimizin emanetçileri yani sizleri bulacaklardır."
 
Konuşmaların ardından Bakan Selçuk ve öğrenciler, 15 Temmuz Anıtı'na karanfil bıraktı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.