Bakan Yılmaz: Bu ülkeye yapılabilecek en iyi hizmet eğitimden geçer  
Bakan Yılmaz: Bu ülkeye yapılabilecek en iyi hizmet eğitimden geçer

Bakan Yılmaz: Bu ülkeye yapılabilecek en iyi hizmet eğitimden geçer

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, hayırsever iş adamı Lütfü Abay tarafından Sivas’ta yaptırılacak 16 derslikli ortaokul ve lisenin protokol imza törenine katıldı.

Bakan Yılmaz: Bu ülkeye yapılabilecek en iyi hizmet eğitimden geçer

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta hayırsever iş adamı Lütfü Abay tarafından yaptırılacak 16 derslikli ortaokul ve lisenin protokol imza törenine katıldı. Protokol imza töreninde konuşan Bakan Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım´ın gelecek dönemde Millî Eğitim’e çizdiği 3 hedef olduğunu aktararak, "İkili eğitimi kaldıracaksınız, okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacaksınız... Bir de ilkokuldan sonra ortaokulun ilk sınıfını da hazırlık şeklinde İngilizce ağırlık olarak, haftada 20 ders saatinden aşağı olmayacak şekilde bir programla evlatlarımıza daha kaliteli eğitim vermek adına bir hedef çizdi." diye konuştu.

 

Bu hedef doğrultusunda Türkiye´de ikili eğitimi kaldırmak için 77 bin dersliğe ihtiyaç duyulduğunu ve Başbakan Yıldırım´ın bir kampanya başlattığını anımsatan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Bu kampanya çerçevesinde devletimiz, en büyük bütçesini milli eğitime ayırıyor. Ancak 77 bin derslik yapacağız dediğimizde ´nasıl yapacaksınız´ diye sormuşlardı. Devlet-millet iş birliğiyle. İşte devlet-millet işbirliğinin bir örneğini de gördük. Başbakanımızın başlatmış olduğu proje kapsamında yani vatandaşın da bu projeye katkısı çerçevesinde 3 bin dersliği geçtik. Bu sayıyı 4 binin üzerine çıkartmak istiyoruz. Gelecek yıl göreceksiniz, 77 bin sayısı 50 bine düşecektir. Ama 2019 yılının sonunda biz konulan hedeflere hep birlikte varacağız."

 

Başbakan Yıldırım´ın koymuş olduğu bu hedefe ulaşmak için büyük fedakârlık yapan hayırsever iş adamı Lütfi Abay´a ve ailesine teşekkür eden Yılmaz, bu okulun yapımına bakanlık olarak, İl Özel İdaresi olarak her türlü katkıyı vereceklerini ve gelecek eğitim-öğretim döneminde okulun eğitime açılacağını bildirdi. Eğitimin önemine de dikkati çeken Yılmaz, "Bu ülkeye yapılabilecek en iyi hizmet eğitimden geçer. Eğitimden daha önemli bir hizmet veya konu ülkemiz gündeminde yok. Dolayısıyla bu şuurda hareket eden herkese sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, Gül ve hayırsever iş adamı Abay protokolü imzaladı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.