Bakan Yılmaz: “Şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz”  
Bakan Yılmaz: “Şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz”

Bakan Yılmaz: “Şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz”

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu ülkede ´   keşke ben de  şehit olsam, keşke ben de gazi olsam´ diyenler olduğu sürece hiç şüpheniz olmasın ki ilelebet bu vatan topraklarında al bayrağın gölgesinde hür ve bağımsız olarak  yaşayacağız." dedi.

Bakan Yılmaz: “Şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz”

Bakan Yılmaz, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. yılı dolayısıyla Sivas Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Büyük Otel´de şehit aileleri ve gaziler ile gazi aileleri onuruna düzenlenen anma programına ve verilen yemeğe katıldı.

 

Programda konuşan Bakan Yılmaz, şehitlere ve gazilere çok şey borçlu olunduğunu belirterek "Bugün burada bu konuşmayı yapıyorsak, al bayrağın altında huzur içinde, başımız dik ve hür olarak yaşıyorsak inanın biz bunu, bu ülke için canlarını ve kanlarını vererek en büyük fedakarlığı yapan şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz." diye konuştu.

 

Şehitlere ölüler denilmeyeceğini dile getiren Bakan Yılmaz, şunları ifade etti: "Bizim bütün gayemiz cennete varmak ve Peygamber Efendimize komşu olmak. İnanıyoruz ki peygamberlikten sonra en büyük makam şehitliktir, gazilik de şehitlik hükmüne tabidir. Dolayısıyla bu ülkede ´keşke ben de şehit olsam, keşke ben de gazi olsam´ diyenler olduğu sürece hiç şüpheniz olmasın ki ilelebet bu vatan topraklarında al bayrağın gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşayacağız. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Cenabı Allah´a hamdolsun şehitlerimizin, 1071 yılında  Alparslan´ın bu coğrafyayı Türk yurdu yapmasından bu yana, uğruna can verilen değerleri güçlendirerek geliyoruz. İnşallah hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye, şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirecek, daha da yüceltecektir. Bu değerlerin günümüze taşınmasında  şehitlerimize  ve şehitlerimizden bize kalan emanetlere sahip çıkma iradesine çok şey  borçluyuz."

 

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler programın ardından kentteki bazı şehit ailelerini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.