Bakan Yılmaz: Türkiye barış adası olmayı sürdürecek  
Bakan Yılmaz: Türkiye barış adası olmayı sürdürecek

Bakan Yılmaz: Türkiye barış adası olmayı sürdürecek

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye´yi bu ateş çemberi içerisinde yine bir barış adası olarak tutmayı sağladık hamdolsun. Birlik ve beraberliğimizi attırdığımız sürece Türkiye barış adası olmayı sürdürecektir." dedi.

Bakan Yılmaz: Türkiye barış adası olmayı sürdürecek

Bakan Yılmaz, Ardahan´da "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, bir ve beraber olmakla aşamayacakları sorun olmayacağını, Türkiye´nin bugününün dünden, yarınının da bugünden daha iyi olacağını belirtti. Bakan Yılmaz, 80 milyonun kardeş olduğunu, bu nedenle Ardahan ve Balıkesir ortaklığında böyle bir iftar programının organize edildiğini belirtti.

 

Asıl gayenin sadece oruç tutmak olmadığını, kardeşliği, birliği, beraberliği attırmak, gönül fethetmek etmek olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, Ardahanlıların Kadir gecesini de tebrik etti. Bakan Yılmaz, 80 milyonun kardeş olduğunun 15 Temmuz´da açıkça görüldüğüne işaret ederek, "15 Temmuz´dan sonra demokrasi nöbetlerinde de gördük. Hiç şüphe yok bundan. Bu kadar zorluğa rağmen birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz güçlü olduğu için 2017 yılının büyüme rakamları açıklandı. İlk çeyreği, yüzde kaç? Yüzde 5. Dünyada böyle büyüme rakamı Avrupa´da var mı? Bu aziz millet bizi bir adım daha öne koydu." dedi.

 

Eğitime 122 milyar lira kaynak

Birlik ve beraberliğimizi attırdığımız sürece Türkiye barış adası olmayı sürdürecektir. Türkiye daha çok büyüyecek, 2023 hedeflerine ulaşacaktır." Bakan Yılmaz, eğitime önem verenin her şeye önem vereceğini vurgulayarak, "Geçmiş dönemlerde olmadığı kadar eğitime önem verdik. Şimdi kardeşlerim soracak, ´eğitime önem verdiğinizi nereden bileceğiz?´ Ölçüsü kendi bütçenizden ayırdığınız paydır. 2002´de biz geldiğimizde eğitime ayrılan kaynak 11 milyar liraydı. O zamanki bütçenin yüzde 10´una tekabül ediyordu. Şimdi eğitime ayırdığımız kaynak, 122 milyar lira. Kaç kat artmış? 11 kat. Şimdiki bütçenin kaç katı? Yüzde 20´si. Her beş liranın birisini eğitime harcıyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

Mesleki eğitimde de Türkiye´nin hak ettiği yeri alacağını anlatan Bakan Yılmaz, müfredatta da yenileme ve gözden geçirme yaptıklarını sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.