Bakan Yılmaz, Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi´ne katıldı  
Bakan Yılmaz, Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi´ne katıldı

Bakan Yılmaz, Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi´ne katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ´´İslam´ın evrensel mesajlarını, barışı, özgürlüğü, adaleti, mutlaka her ortamda dile getirmemiz lazım.´´ dedi.

Bakan Yılmaz, Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi´ne katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Şanlıurfa Valiliğinin iş birliğinde farklı ülkelerden 50´yi aşkın devlet adamı, düşünür, yazar ve akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi´nde yaptığı konuşmada, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek desteklerinden dolayı ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

Organizasyonun yerinin ve zamanlamasının isabetli olduğunu belirten Yılmaz, İslam coğrafyasının önemli kentlerinin başında Şanlıurfa´nın geldiğini söyledi. İslam ülkelerinin sıkıntı yaşadığını vurgulayan Yılmaz, ´´Gecenin en karanlık olduğu vakitte umut vardır. Muhakkak sıkıntılar olacaktır, sorunsuz hayat mümkün değildir. İnanıyoruz ki Allah bu ümmet için bu coğrafyanın insanları için bir sınav vadetmiştir. Hepimiz bir sınavdan geçiyoruz. İşte bu sınavdan yüz akıyla geçebilmenin yolu mazlumların yanında olmak kimsesizlerin yanında olmak birlik ve dayanışmamızı artırmaktır. Birlik ve dayanışmamızı ne kadar artırırsak o kadar başarılı olma ihtimalimiz artacaktır.´´ diye konuştu.

 

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu: ´´Muhakkak problemlerimiz var bunları bir ve beraber olursak mutlaka çözeriz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz inanıyoruz ki Allah nurunu tamamlayacaktır. Allah her şeye kadirdir, sabretmek lazım, inşallah sabırlı olursak güzel günler bizi bekliyor. Bir araya gelmemiz lazım. İslam´ın evrensel mesajlarını, barışı, özgürlüğü, adaleti mutlaka her ortamda dile getirmemiz lazım. Bundan usanmamamız lazım, yorgunluğa, ümitsizliğe düşmememiz lazım."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.