BAKAN YUSUF TEKİN, AZERBAYCAN'DA ZİYARETLERDE BULUNACAK  
BAKAN YUSUF TEKİN, AZERBAYCAN'DA ZİYARETLERDE BULUNACAK

BAKAN YUSUF TEKİN, AZERBAYCAN'DA ZİYARETLERDE BULUNACAK

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, resmî temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ı ziyaret edecek.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki heyet, eğitim alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla 30-31 Ocak tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye bir dizi ziyaret gerçekleştirecek. 
 
Bakan Tekin, ilk olarak Azerbaycan'ın önceki Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in de kabrinin bulunduğu Fahri Hiyabanı, ardından Şehitlik Hiyabanı ve Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek. 
 
Bakan Tekin, şehitlik ziyaretinden sonra Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmede Türkiye ve Azerbaycan arasında devam eden iş birliği konularının güçlendirilmesi ile yeni iş birlikleri ele alınacak. 
 
Bakan Tekin, 2022 yılının Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Bakü Bilim Merkezini ziyaret edecek. 
 
Tekin, programı kapsamında daha sonra Azerbaycan Başbakan Ali Asadov ile bir araya gelecek. Asadov'un Başbakanlık makamında gerçekleştirilecek görüşmede iki ülkenin eğitim iş birliği konuları ele alınması bekleniyor. 
 
Başbakan Asadov ile görüşmesinin ardından Bakü Türk Anadolu Lisesini ziyaret edecek olan Tekin, öğretmenler odasında gerçekleştirilecek buluşmada öğretmenlerle bir araya gelecek. 
 
Bakan Tekin'in 31 Ocak tarihinde Azerbaycan ziyaretlerini tamamlayarak akşam saatlerinde yurda dönmesi bekleniyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.