Bakanı Avcı, Edirne "Yaratıcı Zihinler Bilim Atölyeleri"nin Açılışını Yaptı  
Bakanı Avcı, Edirne

Bakanı Avcı, Edirne "Yaratıcı Zihinler Bilim Atölyeleri"nin Açılışını Yaptı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı; “Yaratıcı Zihinler Bilim Atölyeleri, öğrencilerin bilgi teknolojilerini etkin kullanmalarına yardımcı olacaktır”    

Bakanı Avcı, Edirne

Edirne’de çeşitli temaslarda bulunan Bakan Avcı, programı kapsamında Yaratıcı Zihinler Bilim Atölyeleri’nin açılış törenine katıldı. Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada “Yaratıcı Zihinler Bilim Atölyeleri´nin, teknolojiye uyum sağlayan, yeni teknolojiler geliştiren ve inovasyon yapabilen bireylerin yetiştirilmesini, bilgi ve medya okuryazarlığının arttırılmasını, iletişim, problem çözme ve düşünme becerilerinin geliştirilmesini hedefleyen bir proje olduğunu söyledi”

Atölyelerin öğrencilerin kendilerini geliştirme yönündeki yararlarını aktaran Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Yaratıcı Zihinler Bilim Atölyeleri eminim öğrencilerimizin bilgi teknolojilerini etkin kullanmalarına, daha üretken düşünebilmelerine önemli ölçüde yardımcı olacaktır. Proje kapsamında oluşturulan atölyelerden ilki bildiğim kadarıyla robot atölyesi. Bu atölyede öğrencilerimiz robotlarını tasarlayıp yaparken, müfredattaki konuları da uygulamalı olarak öğreniyorlar. Bir yıl boyunca farklı kazanımlar edindiren robotlarını tamamlayacaklar."

 

3D Tasarım Atölyesi Kurulacak 

 

Bakan Avcı, proje kapsamında oluşturulacak diğer atölyelerden birinin de malzeme atölyesi olacağına vurguladı. 

 

Atölye çalışmasıyla öğrencilerin nanoteknolojik malzemeleri ve polimerleri tanıma, şekillendirme ve sentezleme imkanı bulacaklarını aktaran Bakan Avcı, şöyle devam etti: "Bu malzemelerin teknolojinin gelişim sürecine ne kadar önemli katkılarda bulunduğunu öğrenecekler ve sistematik bir çalışmayla kendilerinin de bu alanda icatlar yapabilen katkılar yapabilen kişiler olabileceğini görecekler inşallah. Yaratıcı Zihinler Bilim Atölyeleri Projeleri kapsamında 3D tasarım atölyesi de kurulacak. Bu atölyede çocuklarımızın hayallerindeki tasarımları 3 boyutlu olarak dijital dünyada tasarlamayı öğrenecekler ve bu tasarımların çıktılarını 3 boyutlu yazıcılardan alacaklar." 

 

Atölyede öğrencilerin tasarlayarak öğrenmesinin hedeflendiğini vurguladı. Atölyede ayrıca problem çözme ve sistemli düşünme becerilerinin yanında, teknoloji okuryazarlığını da arttırmayı amaçlandığını dile getiren Bakan Avcı, "Atölyede 1,5 yıl boyunca 3D tasarım atölyesinde 240 öğrenci, malzeme atölyesinde 60, robot atölyesinde ise 60 olmak üzere toplam 360 öğrencimiz eğitim alacak" diye konuştu. 

 

Atölyede öğrencilerin çalışmalarını inceleyen Bakan Avcı, bir süre öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet etti.

 

 

 

 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.