BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Ulusal basında yer alan “Türban Eyleminde Güvenlikçi Şiddeti!” başlıklı ve benzer haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

 

Söz konusu olay 01.10.2014 tarihinde saat 10:50 sularında gerçekleşmiştir. Bakanlık binasına bulvar garaj girişinden giren bir grup, beraberindeki basın mensupları ile birlikte ziyaretçi giriş kapısına gelerek Bakanlığımıza evrak vereceklerini bildirmişlerdir.

 

Bunun üzerine,  basın mensupları içeri alınmayıp,  grubun içinden Bakanlığımıza evrak vermek isteyen 6 kişi ziyaretçi girişinden kayıtları alınarak evrak kayıt bölümüne yönlendirilmiştir.

 

Söz konusu kişiler, evrak kayıt bölümü önünde pankart açmaya çalışarak slogan atmaya başlamış,  bu sırada güvenlik görevlileri tarafından gruba müdahale edilmiş ve grup güvenlik odasına alınmıştır. Olayın emniyet güçlerine bildirilmesi üzerine olay yerine gelen emniyet görevlileri nezaretinde grup kontrollü bir şekilde dışarı çıkarılmıştır.

 

Dışarı çıkarılan grup Bakanlık ziyaretçi giriş kapısı önünde basın açıklaması yaparak eylemlerini sonlandırmıştır.

 

Haberlerde ifade edildiği gibi Bakanlığımız güvenlik güçlerinin protestoculara şiddet uyguladığı iddiaları tamamen asılsızdır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.