"EĞİTİM ALANINDA FİLİSTİNLİ ÇOCUK VE GENÇLERİMİZE İMKÂNLARIMIZ ÖLÇÜSÜNDE YARDIMCI OLMAYI GÖREV BİLİYORUZ"  

"EĞİTİM ALANINDA FİLİSTİNLİ ÇOCUK VE GENÇLERİMİZE İMKÂNLARIMIZ ÖLÇÜSÜNDE YARDIMCI OLMAYI GÖREV BİLİYORUZ"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Marwan Awartani ile çevrim içi bir görüşme gerçekleştidi. Görüşmede Filistin'in Kudüs'teki okullara destek taleplerini içeren program teklifi ele alındı. "Eğitim alanında Filistinli çocuk ve gençlerimize imkânlarımız ölçüsünde yardımcı olmayı görev biliyoruz." diyen Bakan Selçuk, hâlihazırda farklı kurumların katkılarıyla gerçekleştirilen projelerle Filistin'deki eğitim sürecinin gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.  

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Marwan Awartani ile çevrim içi olarak bir araya geldi. 
Filistin halkının Türk milletinin gönlünde her zaman müstesna bir yere sahip olduğunu belirten Bakan Selçuk, "Başlangıcından bugüne dek Filistin davası, ülkemizin genel dış politikasının ana hatlarını belirleyen unsurların başında geliyor. Filistin davası, küresel barışın da düğüm noktasında yer alıyor." diye konuştu.
Filistin'in Kudüs'teki okullara destek taleplerini içeren program teklifinin ele alındığı toplantıda Selçuk, iki ülkenin heyetleri arasında yapılan görüşmenin yeni iş birliklerini taçlandıracağının altını çizdi. Kudüs'teki Filistin okulları ve öğrencilerine yönelik İsrail tarafından yürürlüğe konulan sistematik uygulamalar hakkında üzüntü duyduğunu dile getiren Bakan Selçuk, sözlerin şöyle sürdürdü:
"Eğitim alanında Filistinli çocuk ve gençlerimize imkânlarımız ölçüsünde yardımcı olmayı görev biliyoruz. Hâlihazırda farklı kurumların katkılarıyla gerçekleştirilen projelerle Filistin'deki eğitim sürecinin gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Dijital içerik, materyal, test ve soru paylaşımları konusunda bir an önce çalışmaya başlayabiliriz. Ayrıca meslekî ve teknik eğitimde eğiticilerin eğitimi konusunda iş birlikleri de kısa vadede devreye sokulabilir." 
Arapça ve Türkçe öğretimi konularında karşılıklı olarak iş birliğine gidilmesinde büyük fayda olduğunu belirten Bakan Selçuk, "Uzaktan eğitim sürecinin tasarlanması ve geliştirilmesi konularında Bakanlığımızın tüm birimlerinin önemli deneyimleri var. Bunları sizlerle paylaşmaya hazır olduğumuzu söylemek isterim. Ciddi düzeyde birikimimizin olduğu okul sağlığı ve güvenliği konusunda da Filistin eğitim kurumlarına gerekli rehberlik ve tecrübe aktarımını da önemli bir iş birliği alanı olarak değerlendiriyoruz." diye konuştu. 
Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapan Selçuk, "Dost ve kardeş Filistin ile eğitim iş birliğimizi geliştiriyoruz. Bu kapsamda mevkidaşım Sayın Marwan Awartani ve heyetiyle çevrim içi toplantıda bir araya geldik. Öğrencilerimizi desteklemek için çalışma grupları oluşturuyoruz. Kardeş ülkedeki gençlerimize selam olsun..." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.