Engelsiz eğitim programı  
Engelsiz eğitim programı

Engelsiz eğitim programı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel eğitim ihtiyacı olan engelli çocukların yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla, Turkcell iş birliğiyle Engelsiz Eğitim Programı projesi imza törenine katıldı

Engelsiz eğitim programı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, işitme, görme veya hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrencilerin sınıf ve atölyelerinin donanım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Turkcell ile yapılan iş birliği protokolü imza törenine katıldı.

Beyoğlu Öğretmenevi’nde yapılan protokol imza töreninde konuşan Bakan Avcı, atılacak imzalarla faydalı bir işe daha başlamanın bahtiyarlığı içinde olduklarını ifade ederek, “Bugün durumları sebebiyle özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımız için önemli bir adım daha atıyoruz. Onların yeterliliklerinin artmasına katkı sağlayacak bir çalışmayı daha başlatmanın arifesindeyiz” diye konuştu.

İmzalanan protokolle özel ve mesleki eğitim merkezlerindeki atölyelerin gerekli donanıma kavuşacağını ifade eden Bakan Avcı, bu merkezlerde eğitim alan öğrencilerin uygulayarak öğrenebilme imkânlarına kavuşacaklarını, böylece öğrencilerin becerilerini tecrübe edecekleri alanlara kavuşacaklarını kaydetti.

Bakan Avcı konuşmasına şöyle devam etti: “Ayrıca, işitme engelli öğrencilerimizin öğrenim gördüğü özel eğitim meslek liselerinde teknoloji sınıfları oluşturulacak, böylece işitme engelli öğrencilerimiz teknolojinin kendileri için sunduğu kolaylıklara kavuşabilecekler. Protokolün ikinci aşamasında ise özel meslek merkezlerindeki kimya teknolojisi, matbaa teknolojisi, metal teknolojisi, seramik ve cam teknolojisi, tekstil, gıda ve tarım teknolojisi atölyelerinin donanımı da sağlanacak. Nihayetinde 80 okulumuzda atölye ve sınıfların donanım ihtiyaçları karşılanmış, özel eğitme alınan öğrencilere ve bireylere karşı önemli bir görev ifa edilmiş olacaktır.”

Bu protokolle karara bağlanacak program sayesinde, Bilim ve Sanat Merkezine devam eden öğrencilerin yazılım eğitimine alınmasını da önemli bulduklarını ifade eden Bakan Avcı, Turkcell ile yapacağımız bu iş birliğinin hayırlı uğurlu olmasını, çocuklarımızın gençlerimizin yetişmelerine en yüksek katkıyı sağlamasını temenni ediyorum. Bu programı hazırlayan çalışma arkadaşlarımıza ve desteklerini esirgemeyen Turkcell yetkililerine teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Allah emeklerimizi zayi etmesin ve hayırlara tebdil etsin” diye konuştu.

İmza töreninde bir dinleti gerçekleştiren işitme engelli Rukiye Düzgün ve öğretmenine teşekkür eden Bakan Avcı, şunları söyledi: "Rukiye´yi dinlerken Beethoven ile ilgili bir anekdot aklıma geldi. Beethoven son dönemlerinde işitme yetisini büsbütün yitiriyor ve söylendiğine göre 9. Senfoni´yi hiç duymadığı bir dönemde yazıyor. O dönemle ilgili Bethoveen´ın insanın yüreğine dokunan bir sözü var; diyor ki ´Tanrı herkesin kulağına bir şeyler fısıldar ama benim kulağıma çok yüksek sesle haykırdı´. İnsanların kendi duydukları, gördükleri güzel şeyleri başkalarıyla paylaşması güzeldir. Ama insanın kendi duymadığı güzellikleri başkalarıyla paylaşması çok daha güzel. Ben onun için Rukiye´ye ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından projeye ilişkin protokol, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça tarafından imzalandı.

 

10 bin öğrenciye ulaşılacak

Engelsiz Eğitim Programı adını taşıyan proje ile engelli öğrencilerin eğitimine ve nitelikli istihdama yönelik gelişimlerine destek sağlanacak.

7 milyon lira bütçe ayrılan ve 80 okulda yürütülecek proje kapsamında; engelli öğrencilerin özel eğitim aldıkları okullarda, meslek atölyeleri ve teknoloji sınıfları oluşturulacak. Engelsiz Eğitim Programı ile 2 yıl içerisinde 10 bin öğrenciye ulaşılacak.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.