GÖRME ENGELLİ İBRAHİM ÖĞRETMEN, NİZİP'TEKİ MÜZİK TUTKUNLARINI KURDUĞU KORODA BULUŞTURDU  
GÖRME ENGELLİ İBRAHİM ÖĞRETMEN, NİZİP'TEKİ MÜZİK TUTKUNLARINI KURDUĞU KORODA BULUŞTURDU

GÖRME ENGELLİ İBRAHİM ÖĞRETMEN, NİZİP'TEKİ MÜZİK TUTKUNLARINI KURDUĞU KORODA BULUŞTURDU

İlkokul öğretmeni sayesinde yeteneği keşfedilen ve müzik öğretmeni olarak Gaziantep'te hayatını sürdüren, doğuştan görme engelli İbrahim Uysal, kurduğu koroyla müzik tutkunlarını buluşturdu.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde çocukluğundan beri müzikle ilgilenen görme engelli İbrahim Uysal, müzik öğretmenliği yaptığı sırada tanıştığı müzik tutkunlarını koroda buluşturdu.
 
Uysal'ın müziğe ilgisi, ilkokul öğretmeni tarafından fark edildi. Üçüncü sınıftayken okul korosuna dâhil edilen Uysal, yine öğretmeninin yönlendirmesiyle müzikle daha fazla vakit geçirmeye başladı.
 
Uysal, müzik alanında eğitim almak için özel yetenekle öğrenci kabul eden Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. Mezuniyetin ardından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi ile Gaziantep'teki okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra görevine Nizip ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezinde devam eden Uysal, müzik aracılığıyla daha fazla insana ulaşmaya çalışıyor.
 
Sanat âşıklarını kurduğu koroda bir araya getiren Uysal, Türk Halk Müziği Korusu'nun şefliğini de yürütüyor.
 
Çocukluğundan beri müzikle ilgilendiğini ve bu yeteneğini geliştirmeye çalıştığını söyleyen Uysal, "Çocukken babamdan sürekli sanatçıların kasetlerini almasını istiyordum. Babam 'Oğlum yine mi kaset, aldıklarımı dinle.' derdi. Hepsini dinliyor, ezberliyordum ve daha farklı müzikler, enstrümanlar dinlemek istiyordum. Sabahları ezberlediğim türküleri söylemeye başlar; annemi, babamı türkülerle uyandırırdım." dedi.
 
Kendisi de görme engelli olan müzik öğretmeni Nuri Boztaş'tan eğitim almaya başladığını belirten Uysal, Gaziantep Görme Engelliler Okulu'ndaki öğretmeni sayesinde korolarda görev aldığını, enstrümanlar çaldığını ifade etti.
 
"Çoğunluğu öğretmen arkadaşlardan oluşan bir koro"
Uysal, üniversitede de Türk halk müziği korosunda görev aldığını aktararak şöyle devam etti: "Halk eğitimi merkezinde öğrencilere dersler verirken yeteneği olan çocuklarımızı güzel sanatlara yönlendirmeye çalışıyorum. Müzik adına bir şeyler yapabilmek için 2019 yılında halk eğitim merkezimiz bünyesinde Türk halk müziği koromuzu oluşturduk. Çoğunluğu öğretmen arkadaşlardan oluşan bir koroydu ve ilk konserimizi de o yıl içinde verdik. Salgın nedeniyle çalışmalarımıza ara vermiştik ama yeniden çalışmalara başladık. Konserimiz halkımız tarafından çok beğenildi, takdir edildi. Bu koroyu yönetmek benim için çok ayrı bir gurur kaynağı çünkü müzik yapmak isteyen insanlara bu fırsatı tanıyoruz. Ben de buna vesile olmaktan çok mutluyum."
 
Müziğin hayatının vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Uysal, "Müzik benim yaşam kaynağım, yaşama tutunabileceğim en önemli yaşama biçimim. Ben tek başıma sahneye çıkmaktansa koromla müzik yapmaktan daha fazla haz duyuyor, mutlu oluyorum." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.