"İHA-0 PİLOTLUĞU SERTİFİKASI" ALDILAR  

"İHA-0 PİLOTLUĞU SERTİFİKASI" ALDILAR

72 uçak bakım alan öğretmenine 104 saatlik eğitim verildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kurulu uçak bakım merkezi myTECHNIC ile yapılan iş birliği sonucu "uçak bakım" öğretmenleri hem iş başı eğitimlerinde yer aldı hem "İHA-0 Pilotluğu Sertifikası" aldı.
 
Nisan ayında, uçak bakım alanında myTECHNIC ile uçak hangarları ve bakım merkezlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve istihdamına katkıda bulunmak amacıyla iş birliği protokolü imzalanmıştı. 
 
Bu kapsamda Kapadokya Üniversitesinde, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan uçak bakım alanı öğretmenlerinin "Hava Aracı Bakımı Temel Seviye" eğitimleri başarıyla tamamlandı. 
 
Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Yerleşkesi'nde üç grup halinde 72 uçak bakım alan öğretmenine 104 saatlik eğitim verildi. Uçak bakım alan öğretmenleri İHA tanıtımı, hava hukuku, aerodinamik, meteoroloji, ATC usulleri, seyrüsefer ve operasyon ile bakım onarım dersleri aldı.  
 
Eğitime katılan kursiyerlere ayrıca Kapadokya Üniversitesi İHA Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından eğitimler verildi, böylece öğretmenler, "İHA-0 Pilotluğu Sertifikası" almaya da hak kazandı.  
 
Protokol gereği uçak bakım alan öğretmenleri, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kurulu uçak bakım merkezi myTECHNIC'in tesislerindeki gerçek iş ortamında uygulamalı eğitimlerine devam edecek. 
 
Türkiye genelinde 13 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde 3 bin 92 öğrenci uçak bakım alanında eğitim görüyor. 
 
Bu okullarda görevli uçak bakım alanı öğretmenlerinin tamamının mesleki gelişimlerine katkı veren bu eğitimleri alması planlanıyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.