LİSANSÜSTÜ ÖĞRENİM İÇİN YURT DIŞINA GÖNDERİLECEK ÖĞRENCİLERİN BURS BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI  
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENİM İÇİN YURT DIŞINA GÖNDERİLECEK ÖĞRENCİLERİN BURS BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENİM İÇİN YURT DIŞINA GÖNDERİLECEK ÖĞRENCİLERİN BURS BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bursuyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görecek öğrencilerin burs başvuru süresi 16 Kasım 2022'ye kadar uzatıldı.

YLSY kapsamında 321 öğrenci, MEB bursuyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görecek. Burs kapsamında yükseköğretim kurumları adına 171, kamu kurum ve kuruluşları adına 150 olmak üzere toplamda 321 kontenjan yyegm.meb.gov.tr adresinde ilan edilirken, 1 Kasım 2022'de alınmaya başlayan ve normal süresi bugün (11 Kasım 2022) sona erecek olan 2022 YLSY başvuruları, 16 Kasım 2022 tarihine kadar uzatıldı.
 
Adaylar başvuru işlemlerini 16 Kasım 2022 saat 17.00'ye kadar Millî Eğitim Bakanlığı'nın rebus.meb.gov.tr (REBUS - Resmi Burslu Öğrenci Sistemi) sayfasından yapabilecek.
 
Üniversitelerle beraber, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Üniversitesi, Savunma Sanayii Başkanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı adına yurt dışına öğrenci gönderilecek.
 
Yurt dışında yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimlerine devam eden bu öğrenciler, eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra mecburi hizmetlerini yerine getirmek üzere ilgili kurum ve kuruluşların kadrolarına atanıyor.
 
Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen adaylar, MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün yyegm.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanan YLSY başvuru ve tercih kılavuzunu inceleyebilir.
 
MEB tarafından burslu öğrenciler yurt dışına, 1416 sayılı Kanun uyarınca, 1929'dan bu yana, üniversitelerin ve kamu kurumlarının uzman eleman ihtiyacını karşılamak üzere gönderiliyor. Bugüne kadar 20 binden fazla öğrenci burs almaya hak kazandı, şu anda da 51 farklı ülkede, 3 bin 904 öğrenci MEB bursundan yararlanıyor.
 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.