LİSE ÖĞRENCİLERİNE BECERİ VE KAZANIM TEMELLİ KAYNAK DESTEĞİ  
LİSE ÖĞRENCİLERİNE BECERİ VE KAZANIM TEMELLİ KAYNAK DESTEĞİ

LİSE ÖĞRENCİLERİNE BECERİ VE KAZANIM TEMELLİ KAYNAK DESTEĞİ

Kovid-19 salgını sürecinde öğrenme kayıplarını en aza indirgemek için öğrencilere kaynak desteği sunulmaya devam ediyor. Bu kapsamdaki desteklere bir yenisi daha eklendi. 9. sınıfların ders çizelgelerinde bulunan derslerin alan, yaşam ve temel becerileri esas alan etkinlikleri içeren kaynaklar erişime açıldı. Kaynakların 20 Kasım tarihi itibariyle öğrencilerle paylaşıldığını duyuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, desteklerin giderek artacağını belirtti.

Etkinlikler, derslerin öğretim programları esas alınarak hazırlandı. 9. sınıflar için hazırlanan beceri temelli etkinlikler kaynağında Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji, İngilizce ve Almanca derslerine ait 2 bin 315 etkinlik bulunuyor.
 
Ayrıca 9, 10 ve 11.sınıflara yönelik telafi amaçlı konu kazanım, kavrama etkinlikleri içeren kaynaklar da hazırladı. Bu kapsamda hazırlanan kaynaklarda da 350 etkinlik bulunuyor.
 
Etkinliklere eklenen kare kodlar aracılığıyla, öğrencilerin ders kitabında ilgili kazanımların işlendiği sayfalara ulaşmaları da sağlanıyor.
 
"Desteğimiz giderek artacak"
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şunları söyledi: "Tüm dünya gibi, Kovid-19 salgınından dolayı zorlu bir süreç yaşıyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizde oluşabilecek öğrenme kayıplarını en aza indirebilmek için tüm birimlerimiz sürekli yeni destek kaynakları oluşturuyor. Bu kapsamda çok sayıda destek paketini daha önce paylaşmıştık. Şimdi bunlara bir yenisini ekliyoruz. 9. sınıf öğrencilerimizi beceri temelli etkinliklerle desteklemeyi amaçlayan 2 bin 315 etkinlik kaynağı ve 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimize kazanım kavrama eksikliklerini telafi etmeye yönelik 350 etkinlikten oluşan iki farklı kaynağı bugün paylaştık. Bu desteklerimiz giderek artacaktır. Süreci koordine eden Bakan Yardımcımız Mahmut Özer'e ve sonuçta büyük emekleri olan Ortaöğretim Genel Müdürü'müz Cengiz Mete ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum."
 
Kaynaklara ulaşmak için tıklayınız. 
 

Almanca A 1.1 Beceri Temelli Etkinlik Kitabı
Biyoloji 9 Beceri Temelli Etkinlik Kitabı
Coğrafya 9 Beceri Temelli Etkinlik Kitabı
Felsefe 10 Beceri Temelli Etkinlik Kitabı
Fizik 9 Beceri Temelli Etkinlik Kitabı
Kimya 9 Beceri Temelli Etkinlik Kitabı
Matematik 9 Beceri Temelli Etkinlik Kitabı
Tarih 9 Beceri Temelli Etkinlik Kitabı
Türk Dili Edebiyatı 9 Beceri Temelli Etkinlik Kitabı
Matematik Modelleme Etkinlik Kitabı 9
İngilizce 9 Beceri Temelli Etkinlik Kitabı

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.