Maden teknolojisi alanında iş birliği protokolü  
Maden teknolojisi alanında iş birliği protokolü

Maden teknolojisi alanında iş birliği protokolü

Millî Eğitim Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında imzalanan çatı protokol niteliğinde olan "Maden Teknolojisi Alanında Meslekî Eğitim İşbirliği Protokolü" kapsamında, hayırsever Nurol Holding Anonim Şirketi arasında protokol imzalandı.

Maden teknolojisi alanında iş birliği protokolü

Yeni teknolojiyle donatılmış atölye ve laboratuvarlarda verilen eğitimler ile maden teknolojisi alanı öğrencilerinin yeterliliklerini artırarak daha nitelikli yetiştirilmesini sağlamak, madencilik faaliyetleri içerisinde yer alacak teknik yeterliliğe, bilgi birikimine ve mesleki sertifikasyona sahip işgücünü yetiştirmek amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Nurol Holding A.Ş. arasında protokol imzalandı.


Millî Eğitim Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında imzalanan ve çatı protokol niteliğinde olan "Maden Teknolojisi Alanında Meslekî Eğitim İşbirliği Protokolü" ile; sektörün ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için farkındalık faaliyetleri yapılması, öğrenci, öğretmen ve alanda çalışanların bilgi ve becerilerinin teknik gezi, beceri eğitimi, staj ve kurslar yoluyla artırılması, maden teknolojisi alanında eğitim veren okulların açılması ile bu okulların derslik, atölye ve laboratuvar ihtiyaçlarının karşılanmasına destek verilmesi çalışmaları yapılacağı belirtilmişti.


Türkiye´nin hedeflediği büyük ekonomik sıçrama için madencilik alanında ihtiyaç olan nitelikli insan kaynağını en doğru ve liyakatli şekilde yetiştirerek sektöre kazandıracak okullarımıza verilen önem ve sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsuru olarak ifade edilen mesleki ve teknik eğitime farkındalığın artırılması yönünde maden sektöründe yer alan işletmelerden mesleki eğitime katkı sağlamak amacıyla çalışmalar devam ediyor.


Türkiye´de bir ilk: Maden mesleki ve teknik Anadolu lisesi

Bu kapsamda; yeni teknolojiyle donatılmış atölye ve laboratuvarlarda verilen eğitimler ile maden teknolojisi alanı öğrencilerinin yeterliliklerini artırarak daha nitelikli yetiştirilmesini sağlamak, madencilik faaliyetleri içerisinde yer alacak teknik yeterliliğe, bilgi birikimine ve mesleki sertifikasyona sahip işgücünü yetiştirmek amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Nurol Holding A.Ş. arasında protokol imzalandı.

Protokol, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ile Nurol Holding Anonim Şirketi yöneticileri tarafından imzalandı.


Protokol kapsamında Balıkesir’in İvrindi ilçesinde hayırsever Nurol Holding tarafından verilecek destek ile madencilik sektörüne teknik donanımlı, yeterli bilgi ve beceriye sahip, uluslararası standartlarda yetişmiş öğrenci mezun eden, kendi enerjisini üreten, sürdürülebilir kaynaklara sahip, insan ve çevre sağlığını koruyan, akıllı bina özellikleri taşıyan Türkiye´de ilk defa maden mesleki ve teknik Anadolu lisesi yaptırılarak Millî Eğitim Bakanlığına hibe edilecek. Ayrıca okulun atölye ve laboratuvarları teknolojiye uygun olarak donatılacaktır.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.