MEB heyetinden Özbekistan´a çalışma ziyareti  
MEB heyetinden Özbekistan´a çalışma ziyareti

MEB heyetinden Özbekistan´a çalışma ziyareti

Millî Eğitim Bakanlığı heyeti, Kalkınma İçin Uluslararası İşbirliği Altyapısının Geliştirilmesi Programı (KAGEP) kapsamında Özbekistan’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

MEB heyetinden Özbekistan´a çalışma ziyareti

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve beraberindeki heyet, Kalkınma İçin Uluslararası İşbirliği Altyapısının Geliştirilmesi Programı (KAGEP) kapsamında Özbekistan’a çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

 

Heyet, Türkiye ile Özbekistan arasında eğitim iş birliğine yönelik istişarelerde bulunmak amacıyla Özbekistan Yüksek ve Orta Münhasır Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi. Toplantıda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Özbekistan’la her alanda iş birliğinin geliştirilmesi yönünde verdiği talimat doğrultusunda, Türkiye ile Özbekistan arasında eğitim alanında iş birliği alanlarının tesis edilmesi amacıyla “Eğitim İşbirliği Anlaşması”imzalanması hususunda mutabakata varıldı. Alınan kararlar doğrultusunda, iki ülke arasında ortak çalışma grubu oluşturularak çalışmalara başlanacak.

 

Ziyaret programı kapsamında Özbekistan’da bulunan Taşkent Türk İlkokulu da ziyaret edilerek yönetici ve öğretmenlerle görüş alışverişinde bulunuldu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.