Millî Eğitim Eski Bakanı Tevfik İleri Vefatının 53. Yılında Anıldı  
Millî Eğitim Eski Bakanı Tevfik İleri Vefatının 53. Yılında Anıldı

Millî Eğitim Eski Bakanı Tevfik İleri Vefatının 53. Yılında Anıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı: “Tevfik İleri’ye baktığınızda vatanı görüyorsunuz, milleti görüyorsunuz”    

Millî Eğitim Eski Bakanı Tevfik İleri Vefatının 53. Yılında Anıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eski Bakan Merhum Tevfik İleri’nin vefatının 53. yıldönümünde mezarı başında anıldığı programa katıldı. A.Tevfik İleri’nin oğlu Cahit ve kızı Cahide İleri’nin de katıldığı anma töreninde, İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından okunan 53 Hatm-i Şerif duası edildi.

 

İleri’yi anma programı daha sonra Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde devam etti. Programda konuşan Bakan Avcı, Tevfik İleri ve şehit arkadaşları Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’a Allah’tan rahmet diledi.

 

Programda emeği geçen Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerine gösterdikleri vefadan dolayı da teşekkür eden Bakan Avcı: “Evlatları olarak gösterilen vefanın tüm öğrencilere örnek olmasını diliyorum. Tevfik İleri’nin yaşadıklarına, hayatına, söylediklerine ve düşüncelerine baktığımız zaman kız enstitüsünü ziyaretinde söylediği karşımda bir vatan görüyorum sözünün tam da kendisine çok yakıştığını görüyorsunuz. Tevfik İleri’ye baktığınızda vatanı görüyorsunuz, milleti görüyorsunuz. İleri’nin hayatını okumak hem de onu bir sanatkarın kaleminden okumak size Türkiye’yi okuma ve Türkiye’yi bir daha tanıma fırsatı verecektir. Vefat eden bütün maarif vekillerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize,idarecilerimize, bu vatan için bu millet için çalışan bütün vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

Programın ardından Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Yurt binasını gezen Bakan Avcı, yetkililerden bilgi aldı. 

 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.