ÖĞRETMEN HATIRA ORMANI VE ŞEHİT ÖĞRETMENLER ABİDESİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI  
ÖĞRETMEN HATIRA ORMANI VE ŞEHİT ÖĞRETMENLER ABİDESİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI

ÖĞRETMEN HATIRA ORMANI VE ŞEHİT ÖĞRETMENLER ABİDESİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile 81 ilin temsilcisi öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığınca Keçiören'de oluşturulan "Öğretmen Hatıra Ormanı" ve içinde görevi başında şehit edilen öğretmenlerin hatırasını yaşatmak üzere yapılan "Şehit Öğretmenler Abidesi"nin açılışını gerçekleştirdi.

Törende, sonsuzluğa göçen tüm öğretmenler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yurdun dört bir yanında görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerin gününü kutladı. Oktay, "24 Kasım Öğretmenler Günü gibi özel bir günde, Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehit Öğretmenler Anıtı gibi anlamlı bir açılış töreni vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyorum." diye konuştu.
 
Karkamış ve İstiklal Caddesinde yaşanan terör saldırılarında şehit düşen Ayşenur Alkan ve Arzu Özsoy ile birlikte görevleri esnasında şehit düşen diğer tüm öğretmenleri rahmetle anan Oktay, şöyle devam etti:
 
"Öğretmenlik yalnızca meslek değil, kutsal bir vazifedir. Öğretmen, eğitim hayatımıza başladığımız ilk günden hayatımızın son gününe kadar öğrencilerine yeni âlemler keşfettiren ve farklı ufuklar açandır. Hayatımıza dokunarak nesiller yetiştiren öğretmenlerimiz, ülkemizin her bir köşesinde fedakârca ifa ettikleri vazifeleriyle sönmeyen birer meşaledir. Çocuklarımız öğretmenlerinden aldıkları bilgiyle yoğrulmakta, topluma faydalı bireyler hâline gelmektedir. Mezun olmakla öğrenciliğin bitmediği gibi emekli olunca da öğretmenlik bitmez, ömür boyu öğretmen öğrenci ilişkisi devam eder. Sadece kitaptan değil; yürekten öğreten, Anadolu irfanı ile ülkemizi aydınlatan öğretmenlerimize minnettarız."
 
Oktay, konuşmasında öğretmen ve öğretmenliğin dünyanın her yerinde kıymetli olduğunu söyleyerek "Ama bizim öğretmenlerimiz yeri gelmiş maarif davasında canını vermiş, yeri gelmiş İstiklal Mücadelesi'ne öncülük etmiştir." dedi.
 
Açılışı gerçekleştirilen Öğretmen Hatıra Ormanı ve şehitlik anıtının öğretmenlere gönüllerde ayrılan yerin bir sembolü olacağını kaydeden Oktay, "Burada kök salan, yeşeren, büyüyen her bir fidan, öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller gibi köklenip sonsuzluğa uzanacaktır. Kurtuluş Savaşı'ndan itibaren şehit verdiğimiz öğretmenlerimizin hatırasını daima kalplerimizde yaşatacağız. Ülkemizin neresinde olursa olsun her bir öğretmenimizin görevini huzurukalp ile yapması için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapacağız." ifadesini kullandı.
 
Oktay, konuşmasını "Öğretmenim, kalemin de nefesin de tükenmesin. Yarınların mimarı, toplumun geleceği sensin. Bu duygularla yurdumuzun dört bir yanında görevlerini özveriyle yerine öğretmenlerimize teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü bir kez daha kutluyorum. Görevlerini hakkıyla yerine getirerek ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekli olan öğretmenlerimize de hayırlı, sağlıklı, mutlu uzun ömürler diliyorum." sözleriyle sonlandırdı.
 
80 bin fidan burada yeşerecek
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de konuşmasında şehit öğretmenlerin aileleri ve tüm katılımcıları sevgi, saygı, hürmetle selamladığını belirterek Karkamış'ta roket saldırısında hayatını kaybeden Ayşenur Alkan Öğretmen, kızıyla birlikte İstiklal Caddesi'nde şehit olan Arzu Özsoy Öğretmen ve tüm şehit öğretmenleri rahmet ve minnetle andığını kaydetti.
 
Bakan Özer, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti kararlılığını, birlik ve beraberliğini her an tazeleyerek güçlü bir şekilde umutla, kutlu yolculuğuna devam edecektir. 19 milyon 150 bin öğrencimiz ve 1,2 milyon öğretmenimizle -el ele vererek nasıl öğretmenlerimiz cumhuriyetin birinci yüzyılında bugünlere gelmemizde gece gündüz demeden, fedakârlıkla katkı vermişlerse- Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu Türkiye Yüzyılı içinde yine eğitim camiamız kenetlenerek gençlerimizi, çocuklarımızı yetiştirecektir."
 
Dikilen 80 bin fidanın burada yeşereceğini dile getiren Özer, şehit öğretmenlerin ailelerine tekrar başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu. Bakan Özer, hatıra ormanını oluşturmak için çaba sarf eden, emek veren herkese şükranlarını sunduğunu belirtti.
 
Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi. Oktay, Bakan Özer ve beraberindeki katılımcılar Şehitler Abidesi'ne karanfil bıraktı.
 
Şehit Öğretmenler Abidesi girişinde bulunan kitabede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İstikbalimizin teminatı evlatlarımızın vatanımıza ve milletimize hayırlı insanlar olarak yetişmeleri, istiklalimizin sembolü ezanlarımızın susmaması ve bayrağımızın dalgalanması uğrunda şehit olan öğretmenlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, aziz hatıralarına sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Ruhları şad olsun." yazılı mesajı yer aldı.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in mesajında "Kadim medeniyetimiz boyunca aziz milletimize hizmet edip ebediyete irtihal eden öğretmenlerimize; Irak Cephesi'nde toprağa düşen Muallim Abdülkerim'den Batman şehidimiz Aybüke Öğretmen, Tunceli şehidimiz Necmettin Öğretmen'e kadar şehadet şerbetini içen öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor; tüm öğretmenlerimize saygı, minnet ve şükranlarımızı arz ediyorum." ifadeleri yer buldu.
 
Tören sonunda katılımcılar, Öğretmen Hatıra Ormanı'na fidan dikti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.