Öğretmenlere Yer Değiştirme ve Özür Durumu Açıklaması  
Öğretmenlere Yer Değiştirme ve Özür Durumu Açıklaması

Öğretmenlere Yer Değiştirme ve Özür Durumu Açıklaması

Bakan Avcı: "Bir yıl sigortalı çalışma koşulunu yerine getiren eşler de yer değiştirme talebinde bulunabilecekler"

Öğretmenlere Yer Değiştirme ve Özür Durumu Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eşi özel sektörde çalışan öğretmenlerin yer değiştirme talepleri konusunda ´en az 3 yıl sigortalı olarak çalışma şartı´ getiren Başbakanlık Çerçeve Yönetmeliği yerine bu yıl eski yönetmeliği uyguladıklarını belirterek "Bir yıl sigortalı çalışma koşulunu yerine getiren eşler ve eşi 1 yıl çalışmış olmak koşulunu yerine getiren öğretmenler de yer değiştirmesi talebinde bulunabilecekler" dedi.

Bakan Avcı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti sıfatı 1,5 yıl devam ettiğini, daha sonra Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı´nın yasa gereği görevini tamamladığını belirtti. Ancak hizmetlerin bitmediğini, bitmeyecek, devam eden hizmetler olduğunu anlatan Bakan Avcı, "Yürürlükte olan projelerimiz var, tamamlanması gereken projeler var. Tüm bunları tamamlamak ve üzerine yenilerini ilave etmek için Türk Dünyası Vakfı’nı kurduk. Aynı çoğulcu anlayışla Eskişehir’deki tüm paydaşların söz sahibi olacağı bir yapılanmayla geçtiğimiz hafta vakfın genel kurulunu gerçekleştirdik. Bugün de vakıf mütevelli heyetinin toplantısını yaptık ve yürümekte olan projelerdeki son durumu gözden geçirdik. Bundan sonra yapacaklarla ilgili planlamalarımızı gözden geçirdik. İnşallah 2015’de Eskişehir için de ülkemiz için de yeni ve hayırlı hizmetlere vesile olacak bir yıl olacaktır diye dua ediyoruz" dedi.

Bakan Avcı, gazetecilerin yönelttiği 5-9 Ocak arasında özür durumuna bağlı yer değiştirmeler, okulların tatil olması ile ilgili Ak Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik´in kar tatili eleştirisiyle ilgili soruları da cevaplandırdı.

ESKİ ÇERÇEVE YÖNETMELİĞİ UYGULUYORUZ

 

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özür durumu atamaları başladığını, müracaatlar neticelenmeden kaç kişinin, hangi alanda ne kadar yer değiştirme talebi olacağını şimdiden söylemenin mümkün olmadığını belirterek, "Ama biz bu yer değiştirme talebinde bulunacak öğretmenler için gerekli kolaylıkları, düzenlemeleri yaptık. Millî Eğitim Bakanlığı olarak eşi özel sektörde çalışan öğretmenlerimizin yer değiştirme talebinde bulunabilmeleri için biliyorsunuz bütün kamu görevlileri için gerekli olan, Başbakanlık Çerçeve Yönetmeliğinin gereği olan en az 3 yıl sigortalı olarak çalışma şartı var idi, hala da var. Fakat biz bu yıla mahsus olmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı’ndaki öğretmenlerin özür durumu yer değiştirmelerinde henüz çerçeve yönetmeliğine uyarlamadığımız eski yönetmeliğimizi uyguluyoruz. Bir yıl sigortalı çalışma koşulunu yerine getiren eşler ve eşi 1 yıl çalışmış olmak koşulunu yerine getiren öğretmenler de yer değiştirmesi talebinde bulunabilecekler" dedi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.