"EĞİTİMİN SİGORTASI: ÖĞRETMENLERİMİZ"  
"EĞİTİMİN SİGORTASI: ÖĞRETMENLERİMİZ"

"EĞİTİMİN SİGORTASI: ÖĞRETMENLERİMİZ"

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Eğitim Derneği arasında, kırsal bölgelerde görev yapan kadın öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerinin, köylerdeki sosyal ve fiziksel eksiklikleri düzeltmeye yönelik çalışmalarının desteklenmesi amacıyla protokol imzalandı  

Millî Eğitim Bakanlığı ile TED arasında, "Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz" Projesi kapsamında imzalanan protokol ile mesleğinin ilk yıllarında kırsal bölgelerde görev yapan kadın öğretmenlerin desteklenmesi hedefleniyor. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran törende yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak sivil toplumun, öğretmen ve öğrencilere katkı sağlamak amacıyla yaptıkları çalışmaları önemsediklerini belirtti. 
 
Köylerde görevli kadın öğretmenlerin karşılaştıkları sıkıntılara dikkati çeken Safran, "Köylere yeni atanmış kadın öğretmenlerimizin karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak, onların eğitim öğretim hayatına daha iyi katkı vermelerini sağlamak, onların o bölgelerde özellikle sosyal olarak yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik bir gayret içinde olmamız gerekiyor." dedi. Safran, öğretmenlerin, öğrencilerin yetişmeleri için kırsal kesimlerde güç koşullar altında birçok fedakarlık yaptıklarını dile getirerek, sıkıntıların giderilmesi için yapılan çalışmaların önemini vurguladı. Safran, benzer çalışmaların daha da yaygınlaştırılmasını diledi. 
 
Törene, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı ile köy okullarında görev yapan öğretmenler katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.