Şehit öğretmen son yolculuğuna uğurlandı  
Şehit öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Şehit öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katılımıyla Çorum´un Osmancık ilçesinde düzenlenen cenaze töreninde, Batman´da terör saldırısında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Şenay Aybüke Yalçın´ı, "hiçbir değer yargısı olmayan, dış güçlerin maşası, imansız teröristlerin saldırısı sonucu kaybettiklerini" belirterek, "Millî Eğitim ailesi olarak yastayız. Aybüke´nin mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyor, Allah´tan sabır niyaz ediyorum." dedi.

 

"151 öğretmenimizi şehit verdik ancak milli eğitim meşalemiz hiçbir zaman sönmedi"

"Ebediyete uğurladığımız öğretmenimizin huzurunda bir kez daha ifade ediyoruz ki terör ülkemizde hiçbir zaman kazanamayacaktır, kaybetmeye mahkumdur." ifadelerini kullanan Bakan Yılmaz, şunları kaydetti: "80 milyon, birlik ve kardeşlik içinde ülkemizin yarınını daha iyi ve güzel yapmak için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Aybükelerin anısını ebediyen yaşatacağız. Ölüm mutlak bir gün herkesin kapısını çalacak. Ne bir dakika ileri gidebilir, ne bir dakika geri kalabilir ecel. Üzüntümüz Yunus ile aynı, ´Şu dünyada bir nesneye yanar içim göynür özüm, yiğit iken ölenlere gök ekini biçmiş gibi.´

 

Aybüke´nin daha çok yapacağı şey, daha çok söyleyeceği vardı. Şairin dediği gibi ´Ölecek miyim tam da söyleyecek çağımda. Söylenmedik sözlerin hasreti dudağımda.´ Ama bu millet kendisi için çalışanları ilelebet unutmaz. Eksik bıraktıklarını yeni öğretmenlerimizle gidereceğiz. Bugüne kadar Aybüke öğretmenimiz dahil 151 öğretmenimizi şehit verdik ancak Millî Eğitim meşalemiz hiçbir zaman sönmedi, bayrağımız elden düşmedi, yarınlara olan ümidimiz hiç azalmadı. Osmancık´ın, Çorum´un ve milletimin başı sağolsun. Aybüke´nin mekanı cennet olsun."

 

Konuşmaların ardından yapılan dualarla şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın´ın cenazesi toprağa verildi. Bakan Yılmaz, daha sonra kaymakamlıkta şehidin ailesi ile bir süre görüştü.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.