ŞIRNAK İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI, BAKAN ÖZER BAŞKANLIĞINDA YAPILDI  
ŞIRNAK İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI, BAKAN ÖZER BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

ŞIRNAK İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI, BAKAN ÖZER BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Millî Eğitim Bakanı Özer, Şırnak Valiliğini ziyaret ederek "Şırnak Eğitim Değerlendirme Toplantısı"na katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Özer, "Şırnak'a; 4 yeni anaokulu, 7 ilkokul ve ortaokulu da bugün itibarıyla yatırım planına alıyoruz. İlimizde, hızlı bir şekilde bu 11 yeni okulun yapımını bir yıl içinde tamamlayıp eğitim ve öğretime açaçağız. İnşallah, onunla ilgili gerekli ödenekleri ilimize göndereceğiz." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  Şırnak programı kapsamında Şırnak Valiliğini ziyaret ederek Vali Ali Hamza Pehlivan ile görüştü.
 
Görüşmenin ardından Valilikte düzenlenen "Şırnak Eğitim Değerlendirme Toplantısı"na da katılan Bakan Özer, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.
 
Özer, Şırnak'ta eğitimin kalitesini nasıl artırabilecekleri, yeni yatırımlarda neler yapabilecekleri konusunda bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.
 
Toplantıda bazı kararlar aldıklarını belirten Özer, 3 Eylül'de tüm Türkiye'de 20 bin öğretmenin hangi okullarda görev yapacağına ilişkin atama kurasında Şırnak'a tüm öğretmen ihtiyacını karşılayacak şekilde 2 bin öğretmen ataması gerçekleştirileceği müjdesini verdiklerini anımsattı.
 
Bakan Özer şöyle konuştu: "Bugün Sayın Vali'mizin ve sayın il müdürümüzün Şırnak'ın eğitimin kalitesinin artırılması ile ilgili talepleri çerçevesinde Silopi ve İdil ilçelerinde iki ayrı bilim sanat merkezi kuracağız. Yine bu değerlendirme toplantısı çerçevesinde Beytüşşebap Öğretmenevi'ni, inşallah, yatırım planına aldık. 50 yatak kapasiteli Beytüşşebap Öğretmenevi'ni hizmete almak için süreci başlattık. Bugün itibarıyla gerekli ödemelerin tamamını Şırnak'a göndereceğiz."
 
Şırnak'a 11 yeni okul yapılacak
Bakanlık olarak temel eğitim, yani anaokulu, ilkokul ve ortaokullara erişimi artırmak için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Özer, "Şırnak'a 4 yeni anaokulu, 7 ilkokul ve ortaokulu da bugün itibarıyla yatırım planına alıyoruz. İnşallah, onunla ilgili gerekli ödenekleri ilimize göndereceğiz. İlimizde hızlı bir şekilde bu 11 yeni okulun yapımını, inşallah,  bir yıl içinde tamamlayıp eğitim ve öğretime alacağız." dedi.
 
Okulların doğal gaz dönüşümü için 8,1 milyon lira yatırım
Özer, aynı zamanda özellikle bu bölgede okulların doğal gaz dönüşümüyle ilgili büyük çabalarının olduğunu söyledi.
 
Bölgedeki tüm illerin okullarının altyapılarını dönüştürüp doğal gaza geçişleriyle ilgili her türlü talebi karşıladıklarını ifade eden Özer sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çerçevede Şırnak'ta, merkezdeki ve ilçelerdeki bu doğal gaz dönüşümüne yönelik 8,1 milyon liralık yatırımı da bugün kabul ettik. Bugün veya yarın, inşallah, ödenekleri gönderilecek. Şırnak'ta okulların doğal gaz dönüşümü ile ilgili tüm ihtiyaç karşılanmış olacak. Okullarımızın küçük ve büyük onarımlarıyla ilgili de her türlü ödeneği, inşallah, bugün itibarıyla Şırnak'a ulaştıracağız. Sayın Vali'mize ve millî eğitim müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Şırnak'ta eğitimin kalitesini artırmak için gerçekten büyük bir özveri ile çalışıyorlar."
 
Toplantıya; Vali Pehlivan, Vali Yardımcıları, İl Millî Eğitim Müdürü Nazan Şener ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.
 
"2021 yılının sonunda MTAL'lerimizin üretim kapasitesi ilk defa 1 milyar liraya çıkmış olacak"
Valilikteki programını tamamlayan Millî Eğitim Bakanı Özer, Şırnak Merkez Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde mobilya ve demir doğrama atölyelerini gezerek okul yöneticilerinden bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti.
 
Burada yaptığı konuşmada Bakanlık olarak son üç yıldır mesleki ve teknik liseleri güçlendirmek için inanılmaz bir çaba sarf ettiklerini söyleyen Özer; okulların masa, sıra ve mobilya ihtiyaçlarının sadece Şırnak'ın değil, Bakanlığın talep ettiği farklı illerdeki okul ihtiyaçlarının, okullarda kullanılacak malzemelerin bu okullarda üretildiğini bildirdi.  Özer; ayrıca öğrencilerin bir taraftan eğitim öğretimine devam ederken diğer yandan atölyede meslek öğrendiğini, döner sermayeden asgari ücrete kadar rahat bir gelir elde edebildiğini aktardı.
 
Mesleki teknik eğitimin Türkiye'de geldiği noktanın çok kritik sembollerden biri olduğunu ifade eden Özer, şöyle konuştu: "Mesleki teknik Anadolu liselerinde döner sermayenin artırılması kapsamında büyük çabalar sarf ettik. Basit bir rakam vereyim: 2018 yılında,  tüm Türkiye'de 3 bin 574 mesleki teknik lisesinde döner sermaye kapsamındaki üretim miktarı 217 milyon lira iken 2020 yılında bu rakam 503 milyon lira oldu. Yani yüzde yüz artış sağladı. 2021 yılındaki hedefimiz ise 1 milyar liradır. Şu anda tüm süreç sadece Şırnak'ta değil, 81 il ve ilçelerimizde planlı gidiyor. İnşallah, 2021 yılı sonunda mesleki teknik Anadolu liselerimizin üretim kapasitesi ilk defa 1 milyar liraya çıkmış olacak. Hedefimizi tutturmuş olacağız. Okulumuzun yöneticileri ve öğrencilerini tebrik ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum."
 
Öğrenciler tarafından yapılan yağlı boya portresi hediye edilen Bakan Özer, daha sonra Şırnak Üniversitesi yerleşkesindeki Şal Şapik Üretim Atölyesi'ni ziyaretinde kursiyerlerle sohbet etti, üretilen ürünlerle ilgili bilgi aldı.
 
Bakan Özer'den Cizre Bilim Sanat Merkezini Ziyaret
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şırnak'ta çeşitli ziyaretler de gerçekleştirdi.
 
Cizre ilçesindeki İsmail Ebul-İz Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret eden Özer, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak merkezde eğitim gören çocuklarla yakından ilgilendi.
 
Bakan Özer'e ziyaretinde Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu ve İl Millî Eğitim Müdürü Nazan Şener eşlik etti.
 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.