Suriyeli çocuklar için mobil oyun  
Suriyeli çocuklar için mobil oyun

Suriyeli çocuklar için mobil oyun


Suriyeli çocuklar için mobil oyun

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların Türkçe öğrenmelerini ve Türk toplumuna uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla “Bil Bakalım” adlı mobil uygulama oyunu hazırlandı.

 

“Bil Bakalım” mobil uygulaması, öncelikle ilkokul çağında bulunan 7-9 yaş arasındaki geçici koruma altındaki Suriyeli çocuklar için geliştirildi.

 

Suriyeli çocuklar, eğlenerek Türkçe öğrenecek

“Bil Bakalım” mobil oyununda, geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların günlük yaşamda sıkça karşılaşacakları kavram ve kelimeler bulunuyor. Oyunda çok sayıda ana ve alt kavramdan oluşan sözcükler yer alıyor. Bu sözcükler sayesinde Türkçeyle ilk kez tanışan çocuklar, Türkiye’de hayatlarını kolaylıkla sürdürebilecekler. Oyunda çocukların Türkçe öğrenmeleri ana hedef olurken aynı zamanda eğlenmeleri de göz önüne alındı. Etkileşimli olarak hazırlanan “görsel-işitsel-kavramsal” nitelikli oyun, çoklu zekâya yönelik özellikler taşıyor. Suriyeli geçici koruma altındaki çocuklar için yeni mobil oyunlar hazırlanmaya devam edecek.

 

Google Play ve EBA Dükkândan erişilebilen oyun, yakın zamanda App Store’da da yer alacak.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.