TBMM Başkanı Kahraman, 23 Nisan çocuklarını kabul etti  
TBMM Başkanı Kahraman, 23 Nisan çocuklarını kabul etti

TBMM Başkanı Kahraman, 23 Nisan çocuklarını kabul etti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve çeşitli okullardan gelen öğrenci ve öğretmenleri, Meclis’te kabul etti.

TBMM Başkanı Kahraman, 23 Nisan çocuklarını kabul etti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Mimar Kemal Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Arda Kürşat Samaraz´a devretti. Kahraman´ın koltuğunu devrettiği Arda Kürşat Samaraz, konuşmasına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutlayarak başladı. 23 Nisan´ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan edilen özel bir gün olduğunu belirten Samaraz, Meclis Başkanı Kahraman´a kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti. Samaraz, "Bugünün çocukları olarak ülkemiz, milletimiz ve tüm dünya çocukları için çalışacağımıza söz veriyoruz." dedi. TBMM Başkanı Kahraman, Samaraz´a, Meclis Başkanı seçilmesi dolayısıyla kutlama içeren, kendi imzasının bulunduğu belgeyi verdi.
 
"İşin ustası sizsiniz. Siz daha kıdemlisiniz benden"
Kahraman´ın, "Arda, ne yapacağız şimdi? İki başkan oldu?" sözleri üzerine Samaraz, "Artık yüzde 50, 50." karşılığını verdi. Kahraman´ın da "Şimdi, ´Yüzde 50, 50´ dedi Arda. Dolayısıyla yarı yarıya olunca, aramızda beraberlik olmayınca ne yapacağız?" sözleri üzerine ise Samaraz, "Bu işin ustası sizsiniz. Siz daha kıdemlisiniz benden." ifadelerini kullandı. Başkan Kahraman daha sonra kabule katılan çocuklara tek tek isimlerini, öğrenim gördükleri okulları ve gelecekte hangi mesleği yapmak istediklerini sordu. Soyadının Karaman olduğunu söyleyen öğrenciye, "Karaman mı, Kahraman mı?" diye soran İsmail Kahraman, "Karaman" yanıtı üzerine, "Akraba değiliz ama aynı bayrağın altındayız, hep beraberiz, bir bütünüz." dedi. Meclis Başkanı Kahraman, çocukların Türkiye´nin yarınları olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Kanun bu; doğulur, büyünür, yaşlanılır ve yenisi gelir. Buralarda siz oturacaksınız, Türkiye´yi idare edeceksiniz. Çok da güzel bir Türkiye olacak inşallah. Durmak yok, hep çalışmak var. Çalışmak, çalışmak ve çalışmak. Bana bazen soruyor gençler; ´Bize hayat için ne tavsiye edersiniz?´ diye. Ben derim ki yalnız bir tavsiyem var; yalan söylemeyin. Bütün işlerin başı. Alfabe onunla başlıyor."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.