TBMM Başkanvekili Yakut, 81 İlden Gelen Öğretmenleri Kabul Etti  
TBMM Başkanvekili Yakut, 81 İlden Gelen Öğretmenleri Kabul Etti

TBMM Başkanvekili Yakut, 81 İlden Gelen Öğretmenleri Kabul Etti

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle TBMM Tören Salonu´nda bir araya geldi. 

TBMM Başkanvekili Yakut, 81 İlden Gelen Öğretmenleri Kabul Etti

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmen temsilcilerini kabul etti.

 

TBMM Başkanvekili Yakut, kabulde yaptığı konuşmada, her yıl bu törenlerle 24 Kasım´ın, hem eğitim yaşantısının içerisinde bulunduğu koşulların düzenli hale getirilmesi, hem öğretmenlerin niteliklerinin ve çalışma şartlarının  iyileştirilmesi, hem de geleceğe dönük eğitimle ilgili fikirlerin, düşüncelerin, projelerin paylaşıldığı bir gün olarak değerlendirildiğini kaydetti.

 

Başöğretmen Atatürk´ün, eline beyaz tebeşiri alıp kara tahtanın önünde alfabeyi öğretmeye başladığı günden bu yana Türk eğitim sisteminde çok köklü değişimler olduğunu belirten TBMM Başkanvekili Yakut, "Bugün, 150  branşta, 789  bin  83 öğretmen  kadrosu  ile cehaletin yılmaz savaşçıları olarak, köyde, kasabada, kentte  karanlığı yırtıp, aydınlığı yüreklere nakış nakış işleyen, özgürlüğün vazgeçilmez halkaları olarak, en ıssız yerlerde, yurdumuzun el değmemiş köşelerinde, bilgi ağını  inançla  ilmek  ilmek  örmeye  çalışan yiğit  öğretmenlerimiz,  Türk  çocuklarını,  Türk gençlerini yetiştirmek  için, özveriyle emek vermeye, bilgi yaymaya  devam etmektedirler" dedi. TBMM Başkanvekili Yakut, şunları söyledi:

 

"Bir milletin çağdaş ülkeler  düzeyine erişebilmesi, eğitim  ve öğretimin bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkündür. Eğitimle  ilgili   sorunlarını  çözen  milletler;  kültür,   sanat,  bilim,  teknoloji,   sosyo- ekonomik alanlarda da kalkınmış ve ilerlemişlerdir. Milletimizin, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, medeniyet  bakımından gelişmiş olması, değerler   sistemi  sürekliliğinin sağlanması  ve  küresel   rekabette  başarılı  olmanın   yolu,  sizlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Çağdaşlık yarışını kazanmanın  anahtarı,  toplumu   inşa etme  faaliyetini  yürüten  siz değerli öğretmenlerin elindedir. Onun içindir ki Gazi Mustafa  Kemal Atatürk ´Ulusları  kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir´ diyerek öğretmenlere duyduğu saygı ve güveni en anlamlı  şekilde ifade etmiştir.

 

Sizler, Türk  Milleti´nin sevgi elçilerisiniz. Her alanda  yenileşmeyi  öğreten, kişilik hamurumuza  biçim  vererek dünyayı kavramamızı sağlayan sizsiniz. Milletimiz için bilgiden taç  ören  sizsiniz. Bağımsızlığı, Ulusal  Egemenliği öğreten,  Cumhuriyeti ve  Demokrasiyi koruyan ve yücelten nesilleri yetiştiren yine sizlersiniz. Sıhhatini ve nefesini insanlık için harcayan, duygularımıza, ruhumuza ve fikirlerimize en güzel deseni veren sizlere olan borcumuz, oldukça büyüktür.

 

Bu  nedenle  TBMM,   millete   hizmet  etmenin   en  güzide yollarından  biri  olan  ve bedeli  hiçbir  maddi  imkanla ölçülemeyecek  kadar  saygınlığı bulunan  öğretmenlik  mesleği ve öğretmenlerimizle ilgili her türlü  iyileştirme  çalışmalarında, elinden gelen hiçbir desteği sizlerden esirgemeyecektir."

 

TBMM Başkanvekili Yakut, öğretmenleri temsilen Bakan Avcı´ya çiçek verdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.