Türkiye-Türkmenistan Avaza Mutabakatı imzalandı  
Türkiye-Türkmenistan Avaza Mutabakatı imzalandı

Türkiye-Türkmenistan Avaza Mutabakatı imzalandı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Türkmenistan Eğitim Bakanı Gulshat Mammedova, iki ülkenin eğitim alanında işbirliğini öngören mutabakatı imzaladı.

Türkiye-Türkmenistan Avaza Mutabakatı imzalandı

Türkmenistan’da temaslarda bulunan Bakan Avcı, ilk olarak Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhammedov ile bir araya geldi. Hazar kıyısındaki Avaza Bölgesi´nde gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki eğitim imkânları ele alındı.

 

Bakan Avcı, daha sonra Devlet Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov, Eğitimden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Sapardurdı Toyliyev ve Eğitim Bakanı Gulshat Mammedova ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki ülkenin eğitim alanında işbirliğini öngören Avaza Mutabakatı imzalandı.

 

Daha sonra Aşkabat’a geçen Bakan Avcı, temasları konusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Avcı, Avaza Mutabakatı kapsamında Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi´nin ortaklaşa yapımı, Türkiye burslarının artırılması, faaliyette olan MEB Aşkabat Anadolu İlköğretim Okulu ve Lisesi´nin yerleşkesinin inşaatı ve iki ülke Millî Eğitim Bakanlıkları arasında işbirliği komisyonunun kurulması konusunda anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Aşkabat Anadolu İlköğretim Okulu ve Lisesi´ni de ziyaret eden Bakan Avcı, daha sonra Türkmenistan´dan ayrıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.