TÜRKMENİSTAN BAKANLAR KURULU BAŞKAN YARDIMCISI AMANNEPESOV'DAN MEB'E ZİYARET  
TÜRKMENİSTAN BAKANLAR KURULU BAŞKAN YARDIMCISI AMANNEPESOV'DAN MEB'E ZİYARET

TÜRKMENİSTAN BAKANLAR KURULU BAŞKAN YARDIMCISI AMANNEPESOV'DAN MEB'E ZİYARET

Türkmenistan Eğitim, Bilim, Sağlık ve Spor Kompleksinden sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Nurmuhammet Amannepesov, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov'un Türkiye temasları kapsamında Millî Eğitim Bakanlığına ziyarette bulundu.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten tarafından karşılanan Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Nurmuhammet Amannepesov ile gerçekleşen görüşmede Türkiye ve Türkmenistan arasındaki eğitim iş birliği konuları istişare edildi.
 
Amannepesov'u misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ökten, ortak kültürel değerlerin önemine değinerek bu değerlerin iki ülkenin halkları arasındaki kardeşliğin ve dostluğun temellerini oluşturduğunu kaydetti.
 
Türkmenistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Ökten, iki ülke ilişkilerinin iyi günlerde de zor zamanlarda da dayanışma içinde ve gelişerek sürdüğünü belirtti.
 
İki ülke arasındaki dostluğun en önemli nişanelerinden biri olan Ortak Türkmen Türk Okuluna işaret eden Ökten, okulun 1992 yılından bugüne Türkmenistan'da eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.
 
"Eğitimdeki birikimlerimizi paylaşmak isteriz"
Türkmenistan'dan binlerce öğrencinin Türkiye'de yükseköğrenim gördüğünü dile getiren Ökten sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Bu öğrencilerimiz, aramızdaki dostluk ve kardeşliğin gelecek nesillere aktarılmasında önemli misyon üstlenen kültür elçileridir. Gerçekleşen bu tür üst düzey ziyaretler ve iş birliği çalışmalarımız iki ülke çocuklarının geleceklerini şekillendirecek, eğitim yaşamlarında onlara sunacağımız olanakların niceliğini ve niteliğini belirleyecektir. Türkiye'nin eğitim ve öğretim konusundaki birikimini de özellikle Türkiye Maarif Okulları üzerinden paylaşmak isteriz."
 
Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Amannepesov da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Kardeş ülke Türkiye'ye gelmekten çok mutluyuz. Ortak tarih ve kültürden temellenen kardeş halkların ilişkisi daha büyük gelişmeler kaydedecektir." diye konuştu.
 
Türkiye'deki eğitimin kalitesinin oldukça yüksek olduğunu, burada okuyan Türkmen gençlerin Türkmenistan'a döndüklerinde verimli çalışmalara imza attıklarını belirten Amannepesov, iki ülke arasındaki eğitim iş birliklerini artırmaya yönelik önemli projelerin bulunduğunu kaydetti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.