"ZİYA ÖĞRETMEN" FİZİK ÖĞRETMENLERİ VE GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU  

"ZİYA ÖĞRETMEN" FİZİK ÖĞRETMENLERİ VE GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" ve "Ziya Öğretmen Bizim Okulda" programları kapsamında, meslektaşları ve öğrencilerle buluşmayı sürdürüyor. Bakan Selçuk, Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan fizik öğretmenliği il zümre başkanları ve fizik öğretmenleriyle buluştu. Bakan Selçuk, buluşmada öğretmenlerle salgın döneminde uzaktan ve yüz yüze eğitimle ilgili deneyimlerini, görüş ve düşüncelerini paylaştı. Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesine de ziyarette bulunan Selçuk, öğrencilerle dünya ve Türk müziği ile görsel sanatlardaki çalışmalar hakkında sohbet etti. Selçuk, öğrencilere TRT EBA ekranlarında program davetinde de bulundu.

"Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında fizik öğretmenleri ile bir araya gelen Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın döneminde olağanüstü bir çaba gösteren meslektaşları sayesinde her bir öğrenciye rahatça ulaşabildiklerini ifade etti. Bakan Selçuk, "Burası bizde diyen her arkadaşımız, aslında çocuklarımızın bir emanet olduğu bilinciyle hareket ediyor ve ülkemizin eğitim ihtiyacı konusunda elinden geleni fazlasıyla yapıyor. Hepinize müteşekkirim." diye konuştu.
 
Buluşmalarda öğrencilerin okulların açılması konusundaki isteğini yanıtlayan Ziya Selçuk, şöyle konuştu: "Ben de istiyorum okulların tamamıyla açılmasını ama emin olun; kontrollü devam etmek istediğimiz için, öğretmenlerimizin, sizlerin sağlığını düşündüğümüz için tedbirle, güvenle atıyoruz adımlarımızı. Sağlık önceliğimiz, koşullar izin verdikçe tüm evlatlarımızı yüz yüze eğitimde okullarına kavuşturmak isteriz. Her bir öğrencimize ulaşacağımız destekleme programımızı da çok yakında sizlerle paylaşacağız."
 
Ziya Öğretmen, Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesinde
Fizik öğretmenleri ile buluşmasının ardından "Ziya Öğretmen Bizim Okulda" programı ile Eskişehir Atatürk Anadolu Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret eden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; öğrenci, öğretmen ve idarecilerle sohbet etti. 
 
Öğrenciler, tutkuyla bağlı oldukları sanat dallarını mesleğe dönüştürmek için tercih ettikleri Güzel Sanatlar Liselerinde aldıkları eğitimi, öz geçmişlerini ve geleceğe dair hedeflerini Bakan Selçuk ile paylaştı. 
 
"Ben öz geçmişleri çok seviyorum. Ama öz geleceğinize ne yazdığınızı çok önemsiyorum." diyen Bakan Selçuk şöyle devam etti:  "İçinizdeki cevheri mücevhere dönüştürmek öğretmenlerimizin ve anne babaların desteğiyle oluyor. Siz yılmadan çalışırsanız bunun hakkını vermek de bizim sorumluluğumuz altında. Yeteneklerinizle tüm dünyaya sesinizi duyurmanız mümkün. Çıtanız bütün dünya."
 
Müziğin de ön planda yer aldığı buluşmada; genç sanatçılar, klasik Batı müziğinden Anadolu türkülerine, zeybeklerine uzanan müzik ziyafeti sundu.
 
Bakan Selçuk'tan Öğrencilere EBA TV'de Program Daveti
Öğrencilerin yerel kültürümüzün tınılarını evrensel olarak yorumladıkları eserleri çok beğendiğini belirten Selçuk, aynı zamanda öğrencileri EBA Televizyonu'nda bir programa da davet etti. 
 
"Güzel sanatlar liselerimiz sayesinde sizler üniversite eğitimi öncesinde istediğiniz profesyonel eğitimi alabiliyorsunuz. Ben sizlerle yaptığımız bu görüşmeyi sanatla buluşma olarak algıladım. Sizlerin sayesinde sanatın inceliklerini güzelliklerini paylaşma fırsatımız oldu." diye konuşan Selçuk, yazdıkları öyküler, yaptıkları resimlerle pek çok yarışmada dereceye giren öğrencilere ve emek veren tüm meslektaşlarına teşekkür etti.
 
Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Bakan Selçuk'a kara kalemle resmettikleri portresini hediye ederek ayrıca kendi yaptıkları Yunus Emre heykelini "Ziya Öğretmen'imize UNESCO 2021 Yunus Emre Yılı Hatırası" notuyla takdim ettiler.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.