BAKAN TEKİN, AHBV ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ'NE KATILDI  
BAKAN TEKİN, AHBV ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ'NE KATILDI

BAKAN TEKİN, AHBV ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ'NE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinin 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. 

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AHBV Üniversitesinin Itri Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinin kurulduğu 2018 yılından itibaren çok güzel bir çalışma ortamı oluşturduklarını belirterek üniversitenin kısa süre içinde kurumsallaşma sürecini tamamladığını söyledi. 
 
Tekin; üniversiteyi benimseyen,  kurumun bir parçası olmaktan gurur duyan akademisyen ve yöneticilerden oluşan bir kadroyla birlik ve beraberlik içinde huzurlu bir akademik ortamda güzel bir iklim oluşturduklarını kaydederek şunları söyledi: İnşallah, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ihtiyaç duyduğumuz sosyal ve sanat alanında Türkiye'de iz bırakacak bir üniversite olacaktır. Bugün burada mezun olan öğrenci arkadaşlarımız, meslek hayatlarına atıldıkları zaman gururla 'Ben buradan mezun oldum.' diyebilecekleri bir üniversite vadediyoruz.
 
Üniversitenin ihtiyaç duyduğu her konuda destek olmaya devam edeceklerini belirten Bakan Yusuf Tekin, öğrencilerin kendilerine verilen birer emanet olduğunu, bu nedenle öğrencilerin ihtiyaç duydukları her alanda desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 
 
Tekin, sözlerine şöyle devam etti: Öğrenci arkadaşlarımıza şu taahhütte bulunduk: Mezun olduktan sonra da elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz. Yine aynı taahhütte bulunuyorum. Çocuklarınıza sadece eğitim öğretim hayatı sürecinde değil, sonrasında da talep ettikleri her noktada destek olacağımızı taahhüt ediyorum.
 
"Önümüzdeki yüzyılın, Türkiye Yüzyılı olacağından adım gibi eminim"
 
Türkiye Yüzyılı'na değinen Bakan Tekin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti devasa bir iddiayla ortaya çıktı. Dedi ki 'Cumhuriyet'in ilan edildiği tarihin 100. yıl dönümüne denk düşen tarihi, Türkiye Yüzyılı olarak hayata geçirmek istiyoruz.' Bu, siyasal bir söylem değil, bütün ülkeyi ilgilendiren toplumsal bir söylemdir. Bize düşen de bu söylemin altını doldurmak için çaba sarf etmek, bu yüzyılı inşa edecek kişilerle üniversiteler başta olmak üzere eğitim öğretim kurumlarındaki gençlerimizi, çocuklarımızı kendi çocuklarımız gibi yetiştirmeye çaba sarf etmektir. Ben önümüzdeki yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağına adım gibi eminim. Yeter ki biz çaba sarf edelim, inanalım ve bu uğurda mücadele edelim. Ben bunun gerçekleşmesi için de gücümün son damlasına kadar mücadele edeceğim. Pozisyonumuzun ne olduğu önemli değil, şimdi çok çalışmam gereken bir yerdeyim. Elimden geleni yapacağım ve bu salondaki herkesin de aynı şeyi yapacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Konuşmasının sonunda öğrencilere başarı dileklerini ileten Bakan Tekin, üniversite birincisine ödülünü verdi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Üzülmez de Tekin'e hediye takdim etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.